2009-03-10 14:02:29• hírek • Ferenczi Noémi

Mindenről tájékoztatni a szülőket

Ecaterina Andronescu, tanügyminiszter újabb javaslattal állt elő: javítani kell a pedagógus-szülő közötti kommunikációt, mégpedig úgy, hogy a pedagógus minden óra után feljegyzi, hogy az adott diák hogyan viselkedett.

A miniszterasszony javaslata gyakorlatilag az, hogy a pedagógusoknak legyen egy jegyzetfüzetük, melyben az óra után feljegyzik, hogy a diákok mennyire voltak aktívak, illetve, hogy tapasztalt-e valami rendkívülit a viselkedésükben.

Mindez azt szolgálná, hogy a szülők azonnal értesüljenek arról, hogy gyermekük helytelenül viselkedett az órán, tanulmányai visszaesnek. Andronescu azért szorgalmazza ennek bevezetését, hogy a pedagógus és a szülő között egy élő, intenzív, napi kommunikációs kapcsolat jöjjön létre.

Kérdéses azonban ezen javaslat kivitelezhetősége, ugyanis az órák közötti tíz perc szünet igen kevés egy ilyen jellegű beszámoló megírására.

A javaslattal kapcsolatban megkérdeztük Kónya László főtanfelügyelő-helyettest, aki a Szatmár.ro-nak elmondta, a pedagógusoknak eddig is kötelességük volt tájékoztatni minden problémáról a szülőket, ami azért fontos, hogy még időben közbe lehessen avatkozni, ha a tanuló „rossz útra tévedt", ehhez elengedhetetlen a szülő és a tanár közötti intenzív kommunikáció, ehhez azonban mind a két fél akarata szükséges. Sajnos, előfordult, hogy a kommunikáció hiánya miatt a szülők csak későn értesültek arról, hogy az adott diákot kicsapták - tette hozzá Kónya.

A tanároknak arról is be kell majd számolni, ha nem volt órán a diák.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: