2009-06-02 12:57:14• hírek • Szatmár.ro

Mindennapi kenyerünk a Fastustól

Ki ne hallott volna már róla, és ki ne kóstolta volna a Bäckerei Fastus minőségi péktermékeit, amelyek széles választékban jutnak el a Szatmár megyei lakosokhoz? A folyamatosan fejlődő vállalat nemcsak egy név a pékáruk piacán, hiszen különböző rendezvények rendszeres támogatásával kimagasló közösségi szerepvállalást is tanúsít.

A Bäckerei Fastus 1997-ben kezdte meg működését Szatmárnémetiben. Már a kezdetekkor olyan célkitűzéssel indult, hogy követi a hagyományos kenyérgyártás alapjait és kiváló minőségű péktermékeket állít elő. Mivel az elmúlt évek alatt a cég folyamatosan igazodott a vásárlóközönség változó igényeihez, a Fastus név mára már egyet jelent az ízletes kenyérrel és süteménnyel.

Míg a cég induláskor mindössze négy alkalmazottat foglalkoztatott, jelenleg már ötvenen dolgoznak azért, hogy minden reggel friss és illatos pékárú kerülhessen a legtöbb üzlet polcaira. A pékség minőségi termékeinek előállításában nagy szerepe van a kis és szövetkezeti termelőktől vásárolt legkiválóbb alapanyagnak, a búzának, amelyet a pékség saját szaniszlói König Mühller malmában őrölnek megfelelő finomságúra.


A Fastus Pékség termékei Szatmár megye távolabbi pontjaira is eljutnak
A Fastus Pékség termékei Szatmár megye távolabbi pontjaira is eljutnak



A friss kenyerek mellett ízletes péksüteményeket is kínálnak
A friss kenyerek mellett ízletes péksüteményeket is kínálnak


A Bäckerei Fastus 2004-ben dinamikus fejlődésen ment keresztül, korszerű gépekkel modernizálták a gyártási folyamatot, majd beindítottak egy péksütemény részleget is. Ezt követően egyre többen érdeklődtek a Bäckerei Fastus pékárui iránt, így 2006 óta nem csak Szatmárnémetibe és környékére, hanem a megye távolabbi településeire is szállítják az ízletes falatokat. Napjainkban a megye 140 kisüzlete kínálja a Bäckerei Fastus termékeit, ezek mellett pedig Szatmárnémetiben olyan nagy üzlethálózatok is forgalmazzák mint a Real Hypermarket, a Kaufland és az Unicarm.


A Bäckerei Fastus jelenleg ötven alkalmazottat foglalkoztat
A Bäckerei Fastus jelenleg ötven alkalmazottat foglalkoztat



A gyártási folyamatot 2004-ben modernizáláták
A gyártási folyamatot 2004-ben modernizáláták


Az üzletek polcain különféle kenyereket (fehér 0,7 kg, schwab 0,6 kg, schwab 1 kg, burgonyás kenyér 1 kg, kukoricás kenyér 1 kg, házi kenyér 1,4 kg, francia kenyér 0,4 kg, magvas kenyér 0,5 kg, rozskenyér 0,5 kg, fekete kenyér 0,4 kg, ünnepi kalács 0,35 kg, ünnepi kalács 0,65 kg, pizza alap, pászka), édes péksüteményeket (csokis rétes, pudingos rétes, meggyes rácsos, túrós batyú, mákos rétes, diós rétes, csokis briós, rahátos birós, diós bejgli, mákos bejgli, csokis croissant, vaníliás croissant, fatörzs, fonott kalács, linzer, almás porlós, túrós porlós, mákos kifli), illetve sós péksüteményeket (sós perec, sajtos perec, szezámmagos perec, sajtos pogácsa, tepertős pogácsa, sós stangli, sós kifli, sajtos kifli, hot-dog kifli, hamburger) találhatunk. Mindezeken kívül pedig eredeti német receptek alapján készülő termékeket is előállítanak pékségükben, kapható: sós brezel, sajtos brezel, szalámis brezel, fánk, lekváros bachwerk, diós bachwerk és mákos bachwerk is.


A Bäckerei Fastus folyamatosan bővíti termékkínálatát
A Bäckerei Fastus folyamatosan bővíti termékkínálatát...


A fentiekben említett kínálat folyamatosan bővül, legutóbb az ínyencségek kedvelőit célozták meg egy ellenállhatatlan ízvilágú gyümölcsös süteménnyel. A puha süteményalapra különböző zamatos gyümölcsdarabok kerültek, amelyeket zselé tart össze. Az új termék kiváló finomság lehet születésnapi partin, banketten, baráti összejövetelen, vagy egyéb ünnepnap alkalmából.


legutóbb az ínyencségek kedvelőit célozták meg egy ellenállhatatlan ízvilágú gyümölcsös süteménnyel
...legutóbb az ínyencségek kedvelőit célozták meg egy ellenállhatatlan ízvilágú gyümölcsös süteménnyel


A vásárlókhoz a Bäckerei Fastus termékei a pékség saját mintaboltjain keresztül is eljutnak, immár egyre szélesebb skálán. Korábban két üzlethelyiségben, Szatmárnémetiben a Dariu Pop 2 szám alatt, illetve Vetésen a Főutcán voltak elérhetők, nemrégiben azonban két új üzletet is megnyitottak. Szatmárnémeti központjában a Traian sugárút 2, illetve a Wolfenbüttel utca 54 szám alatt is saját mintaboltot működtetnek. Annak érdekében, hogy a megye kisebb települései se legyenek elzárva a friss péktermékektől terveik közt szerepel, hogy vidéken is több boltot megnyitnak.


A vásárlókhoz a Bäckerei Fastus termékei a pékség saját mintaboltjain keresztül is eljutnak,
A vásárlókhoz a Bäckerei Fastus termékei a pékség saját mintaboltjain keresztül is eljutnak, nemrégiben két új boltot is nyitottak Szatmárnémetiben a Traian sugáruton és a Wolfenbüttel utcában


A Bäckerei Fastus nem csak a pékáruk piacán élvezető, hiszen közösségi szerepvállalása is kiemelkedő. Rendszeres támogatója különböző megyei rendezvényeknek, jótékony célú akcióknak, illetve folyamatosan partnere a Viking Moto Club által megszervezésre kerülő eseményeknek. Mindezeken kívül a Bäckerei Fastus hangsúlyt fektet arra is, hogy a jövő nemzedékét felkészítse a pékszakma finom fogásaira, fiataloknak szóló pékipari bemutatók segítségével. Gyakran alkalmaznak a szakma iránt érdeklődő fiatalokat, hogy azok megfelelő szaktudást sajátíthassanak el.

A Fastus pékségről bővebb információkat tudhat meg a www.fastus.ro oldalon, vagy érdeklődhet a backerei_fastus@yahoo.com e-mail címen is. Rendeléshez hívja a 0261-769535-ös, a 0730-083213-as, illetve a 0744-665166-os telefonszámok egyikét.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: