2011-11-26 14:00:28• hírek • szatmar.ro

Mindenkinek becsengettek - gálaműsor

A programban egyidejűleg három városban folyt: Nyíregyházán, Szatmárnémetiben és Ungváron.
A programban egyidejűleg három városban folyt: Nyíregyházán, Szatmárnémetiben és Ungváron.

Szombat délelőtt került sor Szatmárnémetiben a „Mindenkinek becsengettek" program gálájára.

A 2011 januárjában elindult program célja a fogyatékosok elfogadásának segítése, társadalmi beilleszkedésük könnyebbé tétele, lehetőség biztosítása a város iskoláinak, óvodáinak tapasztalatszerzésre, módszereik tesztelésére. Ugyanakkor a program lehetőséget adott a többségi iskolákban tanuló gyerekek toleranciaképességének fejlesztésére is. A programban egyidejűleg három városban folyt: Nyíregyházán, Szatmárnémetiben és Ungváron.

A zsúfolásig megtelt színházban a gálaműsor a szatmárnémeti Északi Színház román társulatnak „Örök fiatalság" című mesejátékával kezdődött majd Kisari Károly a Nyíregyházi Down Alapítvány elnöke és dr. Kósa Attila Kálmán, a szatmárnémeti Caritas Szervezet szakmai igazgatója köszöntötte a szülőket és gyerekeket. A programban helyi szinten résztvevő négy óvoda pedagógusai elismerő oklevelet kaptak a elhivatottságukért, amelyet a program során bizonyítottak. Az eltelt egy év során a négy óvodába heti egy két alaklommal látogatott el egy-egy sérült gyermek egy pedagógus kíséretében. A csoportokban eltöltött időben a gyerekek közösen játszottak és vettek részt különböző kreatív tevékenységekben. Közösen készítették elő azokat a kis előadásokat amelyet a gálaműsoron bemutattak.

Városunkból 12 szellemi sérült gyermek részvételével indult a program januárban, végül a szombati gálán 8 kisgyermek lépett fel a színház színpadán a többségi óvodacsoportokkal közösen előkészített kis műsorokban.

Felléptek:

  • Guliver óvoda: Medvebocsok és Katicabogarak csoportja
  • 13-as számú napközi: Méhecskék csoportja
  • 11-es számú napközi: Pillangó csoportja
  • Csodálatos Berek óvoda: Napsugarak csoportja

A programot Cserey Csaba interaktív dobműsora zárta.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: