2017-05-31 14:57:55• hírek • Kocsis Zoltán

Mindenkinek becsengettek!

Mintegy ötszázan vettek részt a "Mindenkinek Becsengettek" Erasmus+ projekt szatmárnémeti záróünnepségén kedd délután a Szakszervezetek Művelődési Házában.

A "Mindenkinek Becsengettek!" projekt keretében, melynek Szatmár megyei gyakorlatba ültetését a Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet vállalta, összesen 10 (3 nagykárolyi és 7 szatmárnémeti) sajátos nevelési igényű gyermek látogatott heti rendszerességgel óvodai csoportokat/ iskolai osztályokat 10 héten keresztül egy gyógypedagógus kíséretében. A program célkitűzése a 10 eltérő fejlődésű gyermek óvodai/ iskolai közösségekbe való integrálása volt a többségi gyerekekkel való közös foglalkozások révén. Az együttes tevékenység eredményét tekinthették meg a szülők és nagyszülők a szatmárnémeti projektzáró ünnepség keretében, ugyanis a projektben részt vett csoportok/ osztályok mindegyike egy-egy produkciót mutatott be, amelyet a sajátos nevelési igényű kislánnyal/ kisfiúval együtt gyakoroltak be és adtak elő.

A Szakszervezetek Művelődési Házában megtartott rendezvényen fellépett: a 6-os Számú Óvoda magyar csoportja (óvónénik: Kalmár Mária és Popp Yvett), a Gulliver Óvoda magyar csoportja (óvónénik: Butka Ilona és Barra Júlia), a Grigore Moisil Általános Iskola A felkészítő osztálya (tanítónéni: Câmpean Daniela), valamint B felkészítő osztálya (tanítónéni: Sabou Eva Ioana), a Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum felkészítő osztálya (tanítónéni: Leiti Mónika), a Kölcsey Ferenc Főgimnázium felkészítő osztálya (tanítónéni: Sárosi Melinda), továbbá az Aurel Popp Művészeti Líceum felkészítő osztálya (tanítónéni: Blatnitzki Cecília). Az eseményen színpadra lépett a szatmárnémeti Crazy Dancers tánccsoport is.

A "Mindenkinek Becsengettek!" ünnepélyes projektzárója lehetőséget adott arra, hogy a többségi gyermekek családtagjai személyesen megtapasztalják, hogy gyermekeik sikeresen együtt tudnak működni a sajátos nevelési igényű gyermekekkel, sőt ösztönösen segítik és óvják őket. Márpedig az a gyerek, aki odafigyel társaira, olyan felnőtté válik, aki törődik másokkal. Ez a "Mindenkinek Becsengettek!" projekt sikere hosszú távon.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: