2017-02-05 09:59:42• hírek • Szatmar.ro

Mindenkinek Becsengettek! – első kihívás

A Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet partneri minőségében február 3-án, pénteken workshopot szervezett a Szent Pál Nyitott Szociális Központban.

A „Mindenkinek Becsengettek! - koragyermekkori intervenció és iskolai együttnevelés integrált gyakorlati protokollja a fogyatékkal élőkért" elnevezést viselő Erasmus + pályázat november 28-án megtartott nyitókonferenciáján a Szatmár megyei tanügyi intézmények betekintést nyerhettek a projekt célkitűzéseibe, valamint megvalósításának tervezett módjába.

Az eseményen részt vett pedagógusok lehetőséget kaptak arra, hogy csatlakozzanak a projekthez, amennyiben szeretnének befogadni az osztályba, csoportba egy a Caritas szakembere által kísért sajátos nevelési igényű gyereket, összesen 10 alkalommal és hajlandóak együttműködni a gyógypedagógusokkal ezen gyerekek és a többségi gyerekek közös tevékenységeinek megtervezésében és lebonyolításában, illetve egy a záróünnepségen bemutatandó produkció/alkotás létrehozásában. A nagy számú jelentkező közül 9 intézményt választottak ki arra, hogy részt vállaljanak a 10 sajátos nevelési igényű gyermek  koragyermekkori fejlesztésének, valamint óvodai és iskolai integrációjának elősegítésében.

5 és 10 év közötti, sajátos nevelési igényű gyerekek befogadásáról van szó, akik jelenleg vagy korábban koragyermekkori intervencióban részesültek a Caritas intézményeiben (a Szent József Rehabilitációs Központban, illetve a Nagykárolyi Gyermekrehabilitációs Központban). 7 Szatmárnémetiben élő, és 3 nagykárolyi gyermek vesz részt a projektben, akik enyhébb vagy súlyosabb részképességzavarral, figyelemzavarral rendelkeznek, de vannak közöttük hiperaktív, enyhén értelmi sérült, továbbá Down-szindrómás, illetve pervazív fejlődést mutató gyerekek is.

A pénteki workshop keretében egyeztették a projekt lebonyolításának konkrét ütemtervét, a résztvevők kérdőíveket töltöttek ki a hatástanulmány elkészítéséhez, továbbá megalakultak a munkacsoportok is. Az esemény legizgalmasabb része a „Kihívás 0321" játék volt, melynek révén a résztvevő oktatási és nevelési szakemberek megtapasztalhatták, milyen nehézségekkel szembesülnek a Down-szindrómás gyerekek, élményszerűen jutva így hasznos ismeretekhez a másságról, fogyatékosságról.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: