2016-06-17 17:00:16• hírek • Szatmár.ro, refszatmar.eu

Mindenki jó valamiben – Ballagtak a nyolcadikos refisek

A Szatmárnémeti Református Gimnázium nyolcadikosai a Láncos templomban tartott istentiszteleten adtak hálát az elmúlt négy évért.

A pénteken 10 órától kezdődő alkalmon Gellén Sándor, a Nagybányai Református Egyházmegye esperese hirdetett Igét Lukács evangéliuma 6. részének 12-től 19-ig terjedő versei, valamint a Máté evangéliuma 10. részének 16. verse alapján. Csak úgy lehet az életben helyt állni, ha tudunk Krisztusnak engedelmeskedni, és hittel felvértezve lenni az előttünk álló akadályokkal szemben. Küldöttekként mindannyiunknak feladatunk van ebben az életben, Krisztus tulajdonaként rátalálunk erre. Mindenesetre Ő mindig ott lesz velünk, mint örök barát. - biztatott igehirdetésében az esperes.

Kovács Sándor a Szatmári Református Egyházmegye esperese a Timóteushoz írt második levél 3. részének 14. és 15. versét tette a ballagók lelki batyujába: „De te maradj meg azokban, amiket tanultál, és amikről meggyőződtél, tudva, kiktől tanultad, mivelhogy gyermekségedtől fogva ismered a szent írásokat, amelyek téged bölccsé tehetnek az üdvösségre a Krisztus Jézusban való hit által."

Gál Gyöngyi főtanfelügyelő-helyettes céljukat kereső íjakhoz hasonlította az ifjakat, Szilágyi Éva igazgatónő pedig az ifjúkor kihívásaira hívta fel a fiatalok figyelmét.

Ezután egy kicsit elterelődött a figyelem a nyolcadikosakról, ugyanis Csáthy György, a Johannita Rend Magyar Tagozata képviselője adta át Csatári Leila XI. C osztályos tanulónak, az idei év nyertesének járó pályadíjat. A Kárpát-medence 54 iskolája közül az elmúlt tíz évben immáron második alkalommal került ki győztesként a Szatmárnémeti Református Gimnázium egyik diákja.

Ilonczai Zsombor iskolalelkész irányításával, a szokásokhoz híven, jelképes módon, ünnepélyesen átadták a Váradi Bibliát a nyolcadikosok a hetedikeseknek. Verset mondott Benkovics Barbara. Az átadáson beszédet tartott Muszka Botond és Dobos Ervin VIII. osztályos tanulók. A VII. osztályosok képviseletében beszédet mondot Anzik Tamás. A Ha visszanézek a megtett útra kezdetű ének eléneklése után Kánya Réka szavalt.

Varga Bressel Christiane a nyolcadikosok második anyukájaként ügyelt a négy év alatt a diákokra. Ő elmondta, számára nincs különbség a diákok között, mindegyikőjük jó valamiben. Valamilyen sorrend a tanulmányok alapján mégis létre kellett jöjjön. A nyolcadik osztályban első Dobos Ervin, második Muszka Botond, harmadik pedig Nagy Szilvia és Nagy Botond volt.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: