2013-04-28 18:52:46• hírek • refszatmar.eu

Mindenki győztesen tért haza

Több mint száz fiatal és fiatalodni vágyó ünnepelt Erdődön Királyhágómellék szinte minden tájáról összegyűlve. Egész napos rendezvényen vetélkedő keretén belül adtak hálát Istennek a múltért, „ezek a mai fiatalok", majd színes és tartalmas programban ismerkedhettek egymással a másodízben megrendezett Kopácsi István Egyháztörténeti Vetélkedőn és Ifjúsági Találkozón.

Vele történelmünk és jövőnk van

Szombaton reggel 9 órától érkeztek az erdődi megmérettetésre a csapatok a következő helyszínekről: Kispereg (Arad), Nagyvárad-Velence, Jákóhodos, Hegyközkovácsi (Bihar), Érsemjén, Székelyid, Jankafalva (Érmellék), Hosszúmező (Nagybánya), Kraszna (Szilágy), Mikola, Ombod és Erdőd (Szatmár). Kánya Zsolt Attila egyházkerületi ifjúsági előadó tanácsos igei bevezetőjével kezdődött az esemény, majd Kereskényi Gábor parlamenti képviselő, a vetélkedő fővédnöke szólt a fiatalokhoz összehasonlítva az Erdődi Református Gyülekezetet az egész partiumi magyarsággal, aki élni akar és küzdeni is érte.

Ezután Szakács Imre alpolgármester és gyülekezeti főgondok szeretetteljes szavai fogadták a résztvevőket. Két fordulóban mutathatták meg a vetélkedő csapatok tagjai azt, hogy mit tudnak a 450 éves Heidelbergi Káté történetéről és a 400 éve fejedelemmé választott Bethlen Gáborról. Póti Eduárd történelem tanár által összeállított írásbeli felmérő után szünet következett, amikor a szatmárpálfalvai ifisek zenével segítettek a kikapcsolódásban, majd a második fordulóban „A Játszma" című izgalmas és érdekes megmérettetés által mutathatták meg ismeretüket. Megtisztelte jelenlétével a vetélkedőt a Református Szatmárért Közhasznú Egyesülettől Fülöp István az egyesület elnöke, FIDESZ-es parlamenti képviselő és Varga Sándor színész, a „Barátok közt rendőre" is. Ebédszünet ideje alatt a zsűri munkába kezdett, lelkipásztorok és Kereskényi Sándor valamint Bara Csaba vezérletével értékelték a csapatok teljesítményét.

Eredményhirdetés

Jobb Domokos ombodi lelkipásztor hirdette Isten igéjét 13 óra után az Erdődi Református Templomban elmondva a rendezvény mottóját: „Ha Isten velünk, kicsoda ellenünk" (Róma 8,31). Vele egyedül is többségben vagyunk, biztatott a prédikáló. Kovács Sándor esperes is örömmel üdvözölte a fiatalokat, majd következett az eredményhirdetés. Az első helyezett Kraszna csapatát Mikola követte, a dobogó harmadik fokát a házigazda Erdőd csapata foglalhatta el. A Református Szatmárért különdíját Jankafalva kapta, az Erdődi Petőfi kör különdíját pedig Kispereg.

Közvetlenség, felszabadult öröm, találkozás

Ez Erdődi Vár udvarán is a felséges Királyról, Jézus Krisztusról szólt minden. A Dávid Sátora dicsőítő csapat szolgálatát Pintér Béla istendicsőítése követte, aki közvetlen módon, mai modern nyelven tanított arra, hogy Istennel élhetjük a mindennapjainkat is. Ilonczai Zsombor ifjúsági előadó imádsága és áldáskívánása kötötte össze a két koncertet. Levezetésképpen Jobb Domokos, mint íjász tanította célba lőni a fiatalokat, akik tudták nemcsak céljuk, hanem útjuk is van: Jézus Krisztus.

Egy résztvevő még aznap este leírta a legnépszerűbb közösségi oldalon tapasztalatait, amit Rácz Ervin főszervező is örömmel olvasott: „Nagyon jó nap volt, Istennek nagyon hálás vagyok, hogy újra eljöhettem ide, es remélem, hogy jövőre is megadja nekem ezt az örömet. Örülök, hogy újra láthattalak benneteket, és új arcokat ismerhettem meg. Istené a dicsőség. Mindenki győztesen ment haza!"

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: