2009-01-27 18:19:26• hírek • Parajdi Andrea

Mindenki fizetni fog a szemétszállításért

A Szatmárnémeti Adóhivatalnál néhány napja kígyózó sorokkal találkozhatunk, ugyanis a lakosság nagy része már benyújtotta azt a kötelező nyilatkozatot, amely a szemétszállítási díj háztartásonkénti kiszámításához szükséges.

Ahogyan már ismert, január 30-ig minden szatmárnémeti lakosnak le kell adnia egy nyilatkozatot arról, hogy hány személy él a családjában, ez alapján lehet majd meghatározni a hulladékelszállítás díját. Azoknak is nyilatkozniuk kell, akik nem szerződtek a Florisal Köztisztaságért Felelős Vállalattal, ugyanis ők az évi adóbefizetéssel egybekötve, egy úgynevezett szemétszállítási adót kell majd fizessenek.

A.nyilatkozatok benyújtása, az időigény miatt sokak számára kellemetlenséget okoz, azonban ez az eljárás bizonyult a legmegfelelőbb módszernek a tarifák behajtására. A saját felelősségre kitöltött dokumentumok ugyanis lehetővé teszik, hogy a Florisal Rt.-vel szerződésben álló családok is valóban reális összeg alapján fizessenek a szemétszállításért.

-A köztisztaság kérdése létfontosságú dolog a városban, amelyet csak akkor tudunk megszervezni ha a lakosság is együttműködik. Sokan vannak, akik szerződésükben nem tüntették fel minden családtag nevét, s ezáltal próbáltak csökkenteni a kiadásaikon. A hivatalos nyilatkozatokban nincsen helye a füllentésnek, ugyanis ha kiderül a csalás, akár büntetőjogi ügy is lehet a dologból -magyarázza Ilyés a nyilatkozatok fontosságát.

A Szatmárnémeti Adóhivatal munkatársának elmondása szerint a délelőtti órákban sokkal többen tették le nyilatkozataikat, így aki 13 óra után megy, esélye van hamarabb elintézni ezt a fajta formalitást. A www.satu-mare.ro honlapról egyébként letölthető a nyilatkozat alapjául szolgáló formanyomtatvány.

A napokban nem csupán a Szatmárnémeti Adóhivatalnál találkozhatunk hosszú sorokkal, hanem a Florisal Cosbuc utcai pénztáránál is, hiszen sokan most kötik meg a szükséges szerződéseket, tudván, hogy a határidő január 30-án valóban lejár.

A délelőtti órákban nagy a tömeg a városi adóhivatalban.

A Szatmárnémeti Adóhivatalnál kell benyújtani a kötelező nyilatkozatot.

Mivel kevesebben vannak, egy óra után érdemes felkeresni az Adóhivatalt.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: