2012-04-22 18:28:03• hírek • Póti Orsolya

Egy német vizsla lett Szatmár legszebb kutyája

Egy rövidszőrű német vizsla lett Szatmár legszebb kutyája, a Best In Show győztesének pedig a Bobtailt választották.
Egy rövidszőrű német vizsla lett Szatmár legszebb kutyája, a Best In Show győztesének pedig a Bobtailt választották.

Sikeresnek bizonyult az idei Szatmárnémeti CACIB Nemzetközi Kutyakiállítás, hiszen több, mint 700 kutyát neveztek be a gazdik tizenhét országból. A legszebb kutyának kijáró díjat egy Bobtail érdemelte ki, Szatmár legszebb kutyája pedig egy  rövidszőrű német vizsla lett.

Április 21-22-én került megrendezésre Szatmárnémetiben Románia egyik legnívósabb kutyás rendezvénye, a dupla CACIB Kutyakiállítás. A nemzetközi eseményre idén tizenhét országból érkeztek kutyák és gazdik. Szombaton összesen 753, míg vasárnap 763 eb vett részt a nagy megmérettetésen.

A rendezvényre kilátogatók és a külföldről érkező bírák nem csalódhattak, ugyanis számtalan szép kutya - közel 150 fajta - volt benevezve. Dr. Molnár Zsolttól, a Szatmárnémeti Ebtenyésztők Egyesületének elnökétől, ugyanakkor a rendezvény főszervezőjétől megtudtuk, hogy ezidáig az idei rendezvény bizonyult a legsikeresebbnek, ugyanis rengeteg kutyát neveztek be a gazdik és többnyire díjnyertes kutyák mutatkoztak be a ringben.

Vasárnap, azaz a rendezvény második napján egy, az előző napinál is nagyobb mezőny küzdött meg a legszebb kutya címért, ám a szombati nyertest nem sikerült letaszítaniuk a trónról, így a Bobtail, az óangol juhászkutya lett a Best In Show győztese.



A Best In Show győztesének megválasztása előtt, Szatmár legszebb kutyáját is megválasztották. Ezt a címet idén egy német rövid szőrű vizsla nyerte el, a második helyen pedig egy Jack Russel Terrier végzett. A rendezvény során kitűnően szerepelt egy Whippet agár is, aki több fordulóban is győzött, valamint egy Amerikai Staffordshire Terrier több kategóriában is díjban részesült.

A szervezők a tavalyinál is erősebb mezőnyt vonultattak fel, aminek bizonyítéka, hogy sikerült szinte minden faj versenyében megtölteni a ringet. A szatmári szervezők és a helyi tenyésztők ezúttal is bizonyították, hogy vezető szerepet játszanak a romániai kinológia területén.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: