2011-07-26 13:50:09• hírek • Szatmar.ro

Árengedményeket ellenőriztek

A nyár az árengedmények időszaka, ezt a jó nyugat-európai „kereskedelmi szokást" már a romániai üzletek is átvették. Ilyen körülmények közepette érthető, hogy a Fogyasztóvédelmi Hivatal július hónap első felében az árkedvezményeket ajánló kereskedelmi egységeket ellenőrizte.

Az akció során összesen tizenhárom kereskedelmi egységet vettek górcső alá, négy cipőüzletet Szatmárnémetiben, Darócon és Csomaközön; öt ruhaüzletet Szatmárnémetiben, Szaniszlón és Érendréden; két élelmiszerüzletet Terepen és a megyeközpontban, valamint egy bárt szintén az utóbbi településen.

A hivatal munkatársai elsősorban arra voltak kíváncsiak, hogy fel van-e tüntetve az eredeti és a kedvezményes ár, a promóciós időszak időtartama illetve az árengedmény mértéke. Két kereskedelmi egységben nem volt feltüntetve a nyitva tartás ideje valamint a cég neve; két szatmárnémeti ruhaüzletben nem volt feltüntetve román nyelven a termékek alkotóelemei; egy érendrédi cipőüzletben pedig a termék karbantartását célzó használati utasítás hiányzott.



Az ellenőrzések nyomán a Fogyasztóvédelmi Hivatal tizenkét esetben szabott ki büntetést: hat esetben figyelmeztetést, további hat esetben bírságot, melynek értéke eléri a 36.000 lejt. Összesen 250 termék forgalmazását függesztették fel ideiglenesen, ezek értéke 2500 lej - derült ki a hivatal keddi sajtótájékoztatóján.

Valentin Breban igazgatója elmondta, július 8. és július 25. között összesen hat lakossági feljelentést kaptak, többek között azért, mert az univerzálisnak feltüntetett porszívózsák kicsi volt az vevő háztartási eszközéhez. Az eladó, aki a vásárláskor biztosította, hogy a zsák az vevő porszívójához is jó, először nem akarta kicserélni a terméket, mondván, hogy annak doboza meg van bontva. A Fogyasztóvédelmi Hivatal közbelépésére azonban végül a vásárló hazavihette az ő porszívójára tökéletesen illő, ám nem univerzális zsákokat.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: