2010-08-11 13:33:27• hírek • MTI/Kocsis Zoltán

Új út előtt a magyar csapat

Magyarország Angliában, Románia Törökországban „melegít".

Szerdán az angolok elleni barátságos mérkőzésen, a Wembley Stadionban mutatkozik be Egervári Sándor, a magyar labdarúgó-válogatott új szövetségi kapitánya.

A 60 éves szakembernek - aki július 22-én a holland Erwin Koemant váltotta a kispadon - nincs könnyű dolga, ugyanis a szeptemberben kezdődő Európa-bajnoki selejtezők előtt ez az egyetlen összecsapás, amelyen kipróbálhatja elképzeléseit, mégpedig a világ közvetlen élvonalába tartozó együttes ellen.

A korábbi kerethez képest a legnagyobb változás mindenképp az, hogy Gera Zoltán közel egy év kihagyás után ismét a nemzeti csapat rendelkezésére áll. A Fulham légiósa tavaly októberben a dánok elleni utolsó világbajnoki selejtező előtt döntött úgy, hogy ideiglenesen lemondja a válogatottságot, mivel Koeman még a cserék között sem számolt vele.

Egervári kinevezésekor már jelezte: kulcsszerepet szán a 31 éves futballistának, aki várhatóan amolyan árnyék-ékként játszik majd, ahogyan ezt az elmúlt szezonban tette klubjában, amelynek meghatározó figurája volt, amellyel Európa Liga-döntőt játszott.

A dél-afrikai világbajnokságon már a nyolcaddöntőben búcsúzott, az ősi ellenfél németektől 4-1-es vereséget szenvedett angoloknál egyelőre "áll a bál", mivel a szombat esti kerethirdetést követően a kapus Paul Robinson, valamint a védő Wes Brown is lemondta a válogatottságot, a kedélyeket pedig vasárnap tovább fokozta, hogy a Manchester United-Chelsea Community Shield találkozót követően Ashely Cole, a londoniak védője nem fogott kezet az olasz szakemberrel, aki ráadásul megdöbbenve látta, hogy Michael Carrick, a manchesteriek középpályása - aki sérülésre hivatkozva nem fogadta el a behívót - végigjátszotta az összecsapást.


Priskin ezúttal Anglia ellen bizonyíthat
Priskin ezúttal Anglia ellen bizonyíthat fotó: mlsz.hu


"A világbajnokságon rendkívül fáradtak voltunk, elsősorban fejben kellene összeszedni a társaságot, de jelen pillanatban nem nagyon tudom, hogy ezt miképpen lehetne megtenni" - nyilatkozta Capello. Ezek a mondatok csak tovább szították az indulatokat, mivel az angol sajtó szerint egy olyan szövetségi kapitánynak, aki évi hatmillió fontot keres, tudnia kéne a megoldást.

Capello hozzátette: fel vannak készülve arra, hogy a Wembleyben helyet foglaló angol drukkerek kifütyülik majd őket. Az egyik angol napilap még azt is tudni véli, hogy a szurkolók az első félidő 40. percében felállnak majd helyükről, és távoznak. A meccsre egyébként mindössze 60 ezer jegy fogyott el, az új Wembleyben még egyetlen válogatott találkozóra sem voltak ilyen kevesen kíváncsiak, és még a harmad- és negyedosztálybeli csapatok számára rendezett Johnstone,s Paint Kupa döntőjét is 10 ezerrel többen látták az arénában. Az eddigi negatív rekordot a Szlovénia elleni felkészülési meccs tartja tavaly szeptember óta, 67.232 szurkolóval.

Szerdán pályára lép a román válogatott is, Razvan Lucescu együttese Törökországgal készül az Albánia és Fehéroroszország elleni Európa-bajnoki selejtezőkre. A vendéglátóknál ezen a találkozón debütál az együttes legnagyobb sztárja, a holland világvándor Guus Hiddink, aki Moszkvából tette át a székhelyét Iszatmbulba. A félholdasoknál azonban nem csak a kispadon, hanem a pályán akad jó néhány sztár, elég ha csak az idei BL-döntőben is pályára lépő Hamit Antintopra, esetleg Emrére, Tuncayra vagy Turanra gondolunk.


Románia Törökországban készül a tétmeccsekre
Románia Törökországban készül a tétmeccsekre


Ami Lucescu keretét illeti, nem kis meglepetést és értetlenséget keltett azzal, hogy nem hívott be senkit a Dinamótól. Pedig a két Cristea, Adrian és Andrei valamint Torje remekül kezdte a szezon, utóbbi kettő esetében pedig a tavaszi produktummal sem voltak komolyabb gondok. Ott van viszont a csapatban Gabi Muresan, aki hosszú idő után húzhatja ismét magára a címeres mezt. Ezzel a bajnok CFR kezdőcsapatának mindhárom román játékosa tagja a keretnek, hisz a középpályás mellett behívót kapott Panin és Deac is.

Bizonyos értelemben premierre készül  a román válogatott is,  első alkalommal szerepel ugyanis a csapatban két olyan futballista, akik az arab homokdűnék között keresik kenyerüket: Radoi már régebb óta az al-Hilalt erősíti, Cocis pedig a nyáron került az al-Nassrhoz.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: