2005-10-11 13:43:08• hírek • Szatmar.ro

Zalatnay nem kapott kegyelmet

Sólyom László elutasította Zalatnay Sarolta kegyelmi kérvényét.

Sólyom László elutasította Zalatnay Sarolta kegyelmi kérvényét, amelyet áprilisban az énekesnő rákos megbetegedésre való hajlamával és büntetlen előéletével indokolva adták be. Az énekesnő ügyvédje azért harcol, hogy a büntetést harmadolják.Sólyom László köztársasági elnök elutasította Zalatnay Sarolta kegyelmi kérvényét. A három éves börtönbüntetését töltő énekesnő a hét elején kapta kézhez a határozatot. Ügyvédje, dr. Hegedűs László nem kommentálta a döntést, és lapunk számára is elárhtetlen volt. Nemrég arról nyilatkozott, azért harcol, hogy védence büntetését harmadolják, így Zalatnay körülbelül egy év múlva szabadulhat.

Hajlam a rákra, fiatalkorú gyerek, büntetlen előélet

Zalatnay Sarolta megbízására Dr. Hegedűs 2005 áprilisában, még Mádl Ferenc köztársasági elnöki idején nyújtotta be a Köztársasági Elnöki Hivatalhoz a 15 oldalas kegyelmi kérvényt. Az indoklásban kitért többek közt az énekesnő egészségi állapotára, utalt Zalatnay kiskorú gyermekére, Nikolettre, valamint védence korábbi büntetlen előéletére is. Az ügyvéd külön kiemelte védence hajlamát a rákos megbetegedésre.

Mádl Ferenc államfő a kérvényre reagálva orvos szakértői vizsgálatot tartott szükségesnek, amelyik feladata az énekesnő egészségi állapotának igazolása volt, de mivel ez hosszabb időt vett igénybe, már akkor tudni lehetett, a kegyelmi kérvény elbírálása a soron következő államfő feladata lesz. Sólyom László hivatalosan augusztus ötödikén kezdte meg államfői tevékenységét, majd döntött az énekesnő kegyelmi kérvényéről is.

Jó magaviselet, könyvírás

Dr. Hegedűs a Színes Bulvár Lapnak csupán annyit mondott, szeretné hangsúlyozni, hogy egy beteg ember kegyelmi kérvényét utasították el. Elmondta, mindösszesen annyit tudott tanácsolni Zalatnaynak, hogy álljon fel, mert ennél rosszabb már nem lehet. Az énekesnőt nagy kárt okozó csalás miatt 2004. szeptemberben ítélték három év letöltendő börtönbüntetésre, és mint már arról korábban lapunk is írt, a másodfokon hozott ítélet szerint leghamarabb két év letöltése után szabadulhat.

A jó magaviseletéért Zalatnay idén júliusban hatnapos kimenőt kapott, amelyet családjával töltött. Az RTL Klubbal kötött exkluzív szerződése alapján a tévécsatorna az énekesnő egyhetes börtönszabadságának minden percét rögzítette, és a Nem vagyok én apáca - show című műsor keretein belül sugározta. A börtönben az énekesnő egyébként könyvet ír, amelynek címe szintén az egykori legnagyobb slágerére utal: Nem vagyok én apáca, mégis éltem bezárva.  (velvet)

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: