2011-04-11 17:11:02• hírek • Póti Orsolya

Minden segítség jól jön

Jótékonysági koncertsorozatot kezdeményezett április 2-tól a Szatmárnémeti „Dinu Lipatti Filharmónia" a Japán ban történt katasztrófa áldozatainak megsegítése érdekében. Mint megtudtuk szatmári zenekedvelők közel 5.000 lejjel segítették a katasztrófa áldozatait.

Mendelssohn, Bruch, Mozart és Ravel művek csendültek fel április 2-án Shinya Ozaki vezényletével a "Dinu Lipatti" Filharmóniában, április 7-én és 8-án pedig filmzenéket feldolgozó szimfonikus koncertekre került sor szintén a japán karmester irányításával.

A három koncertet karitatív szándékkal szervezte a szatmári filharmónia, arra ösztönözve a zenekedvelő közönséget, hogy némi pénzösszeggel segítsen a japán természeti katasztrófa áldozatain. Dr. Fátyol Rudolftól, a filharmónia igazgatójától megtudtuk: a koncertek során közel 5.000 lej, azaz 4.500 lej és 105 euró gyűlt össze, amelyet a Román Vöröskereszt által nyitott bankszámlára utalták a szervezők.

A karitatív koncertsorozat ugyan lezárult, azonban április 14-én nem mindennapi szimfonikus koncertnek ad otthont a filharmónia. Az igazgató elmondása szerint, a zenekar mellett két nagyszerű szólista lép fel Stefan Novak karmester vezénylésével. Fátyol a Bécsben tartott mesterkurzusa alatt ismerkedett meg egy született tehetséggel, a tizennégy éves ,dél-koreai Chansik Parkkal, akit egy koncert erejéig elcsábított Szatmárnémetibe. A hét éves kora óta Bécsben hegedülni tanuló fiú  már a próbák ideje alatt is lenyűgözte a szatmári zenekart. Chansik mellett fellép Seo In, ugyancsak dél-koreai zongorista. A koncerten Elgar és Rachmaninov művek hangzanak el.



Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: