2016-06-15 13:01:21• hírek • Kocsis Zoltán

Minden ötödik szatmári örülhet – végre jön az uniós élelmiszercsomag

Decemberre, januárra, esetleg februárra várta mindenki, de júliusra és augusztusra érkezik. Jobb későn, mint soha, tartja a régi közmondás és ugyanezt mondhatja Szatmár megye minden ötödik lakosa, akik jogosultak az Európai Unió által finanszírozott élelmiszercsomagra.

Az egy kg fehér lisztet, 2 kg kukoricadarát, 400 gramm száraztésztát, két liter étolajat, egy kg cukrot, 300 gramm szarvasmarhahús-konzervet, 200 gramm disznóhús-konzervet, egy kg rizst, 400 gramm paradicsomlevet, 0,5 kg babot tartalmazó csomagot az elmúlt években mindig az adott év végén osztották ki. Ezúttal viszont csúszott kicsit a történet, Cristian Ghinea csak június 7-én írta alá a szerződést a Szatmár, Szilágy, Máramaros és Beszterce-Naszód megyékben az élelmiszereket biztosító konstancai céggel.

A prefektusi hivatal tájékoztatása szerint Szatmár megyében 71.283 személy jogosult a támogatásra, ami, tekintve, hogy a megye összlakossága 344.000 fő, a szatmáriak 20,7%-át jelenti.

A támogatásra jogosultakat nyolc kategóriába csoportosították. Élelmiszercsomagot kaphatnak az egyedülállók, a családtámogatásból élők, azok a munkanélküliek, nyugdíjasok, háborús veteránok és egyéb szociális osztályba tartozók, akiknek havi jövedelme nem éri el a 450 lejt, valamint a fogyatékkal élők. A csomagokat két részben, júliusban és augusztusban vehetik majd át.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: