2011-12-08 17:00:44• hírek • Kocsis Zoltán

Minden napra jut egy lakásból történő lopás Szatmár megyében

Országos statisztikák tanúsága szerint folyamatosan nő a lakásból, házból történő lopások száma. Ez alól sajnálatos módon Szatmár megye sem képez kivételt: az idei esztendő első tizenegy hónapjában már 387 ilyen esetre volt példa. Ez azt jelenti, hogy Szatmár megyében átlagban minden napra jut egy betörés!

Az illegális behatolások több, mint fele, a statisztikák szerint, betörés útján történik. A lakásokból való lopások 57% faluhelyen történik, ám a nagyobb értékeket a városi lakásokból tulajdonítják el. A rendőrség tájékoztatásából az is kiderül, hogy napközben leginkább a lakásokba, éjszaka pedig elsősorban házakba hatolnak be.

Megdöbbentő tény, hogy egy jól képzett betörőnek átlagban 3-5 percre van csak szüksége ahhoz, hogy kirámoljon egy ingatlant!

A Szatmár Megyei Rendőrség munkatársai csütörtök délután a Real hipermarket parkolójában szórólapok osztogatásával, beszélgetésekkel igyekeztek a fentiekről tájékoztatni a lakosságot. Emellett gyakorlatias tanácsokkal is ellátták az arra járókat. Elmondták, hogy a karácsonyi ünnepek során a házak, lakások fokozottabb veszélynek vannak kitéve. Egyrészt, mert sokan elutaznak pihenni kicsit, vagy mert az ünnepi hangulat és a jelentősebb alkoholfogyasztás következtében az emberekkel közlékenyebbé válnak még idegenekkel szemben is.

A rend őrei azt tanácsolják, hogy ne tartsunk jelentősebb pénzösszeget vagy értékesebb tárgyat a lakásban. Idegenekkel lehetőleg ne osszunk meg bizalmas információkat lakásunkkal kapcsolatban és legyünk jó viszonyban a szomszédokkal. A javaslatok között olyan, kicsit megmosolyogtató tanács is van, mely szerint lehetőleg hagyjunk bekapcsolva egy rádiót, hadd higgye az esetleges betörő, hogy a lakás nem üres.

A legeslegfontosabb viszont, hívja fel a figyelmet a rendőrség, hogy nyitott szemmel járjunk a világban és figyeljünk oda a gyanús egyénekre.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: