2018-08-20 08:48:23• hírek • Bede Emőke

Minden napra jut egy fülön csípett drogos

Fotó: Helyi Rendőrség hivatalos Facebook-oldala
Fotó: Helyi Rendőrség hivatalos Facebook-oldala

Alig múlik el úgy nap, hogy a Helyi Rendőrség emberei ne fedeznének fel olyan férfiakat és nőket, akik épp drog hatása alatt állnak vagy már zsebükben ott lapul a következő adag.

Vasárnap például a Divatház előtt bukott le a mindössze 19 éves C. Armando Roland, akinél két zacskó etnobotanikus szert találtak az egyenruhások. Szombaton pedig egy 31 éves nőnél találtak két adagnyi szert a Helyi Rendőrség munkatársai. A vasárnapi fiatalember és E. Anetta ügyét is átadták a Szatmár Megyei Rendőrségnek.
 

Az etnobotanikus szerek veszélye ismeretlenségükben áll, azonban a társadalom perifériájára szorult, többnyire mélyszegénységben élő személyek számára nem ismeretlenek a patkányméregből, csavarlazítóból és egyéb veszélyes anyagokból kevert bódító szerek sem. Erre a megdöbbentő megdöbbentő tényre Camelia Iacob, a szatmári drogprevenciós központ vezetője hívta fel a figyelmet a drogellenes világnap kapcsán.
 

A szakember elmondása szerint Szatmár megyében 12 éves a legfiatalabb drogfogyasztó, akiről tudomásuk van. Ez azonban azért csak egy viszonylagos érték, mert a szülők túlnyomó többsége szégyelli, nem meri bevallani, vagy esetleg nem is érdekli, hogy gyermeke a tudatmósodítók rabja lett.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: