2013-01-22 13:20:42• hírek • MTI

Minden napot az Úrnak adnak

Egyre többen csatlakoznak szentignáci csoportokhoz, és élik meg, meditálják át fejlődésüket a hitben.

Tapasztalatcserére és fejlődésre is lehetőséget adott az új év a szentignáci lelkigyakorlatot hiavtásszerűen végzőknek, a közösségeket egybefogó Világiak Irodája munkatársai ugyanis január hónap első felében több programra is egybehívták a kísérőket, és a lelkiség iránt érdeklődőket. Az új évnek reménnyel indultak, kilencedikén Szatmárnémetiben tartották az első lelki délutánt, "A remény erőt ad" témában.

A Scheffler János Lelkipásztori Központban különböző imamódokkal élték át a Biblia, Izajás próféta szavai által (Iz 35,1-6) megjelenő üzenetét: Isten éppen a sivatagunk közepette akar hozzánk jönni, ott akar velünk találkozni, hogy a szabadulást velünk együtt ünnepelje, hogy velünk egyesüljön és mindent átalakítson bennünk. Ahogy pedig víz fakad a sivatagban és ad életet mindennek, úgy tölti be a keresztény ember életét is a remény, mely Krisztusban bizonyosságot nyer.

Ugyanebben a témában január 15-én Nagykárolyban, a Szent László Közösségi Házban is lelki délutánt tartottak, de a két elmélkedő program között 11. és 12-én Erdődhegyen, a Helga Winter házban a csoportok kísérőinek és tagjainak lehetőséget adtak a tapasztalatcserére és fejlődésre is. Az egyházmegyében ugyanis jelenleg tizenkét csoport, több, mint száz taggal végzi a hétköznapok lelkigyakorlatát - végezte Adventben is. Ők naponta elmélkedtek, imádkoztak, szemlélték életüket, és az azt formáló, benne megjelenő Istent, de hetente egyszer egymással is megosztották tapasztalataikat. Erdődhegyen aztán ezeket az észrevételeket összesítették.

Irene Luter-Haggeney nővér, és Kujbus Márta referens, a programok vezetői, továbbra is hangsúlyt fektetnek arra, hogy a szentignáci lelkiség iránt érdeklődők minden támogatást megkapjanak lelki fejlődésükben, és egyre többekhez elérhessen a tudatos, önmagára tekintő, azt vizsgáló, és benne Istent kereső élet üzenete. Tevékenységük a Szatmári Római Katolikus Egyházmegyében folyamatos fejlődést mutat, hiszen egyre több helyről, egyre több közösség jelzi igényét a hétköznapok lelkigyakorlatára. Felgyorsult világunk emberének vágya az időnkénti megállás és önvizsgálat, erre 2013-ban is lehetőséget nyújtanak majd a Világiak Irodája által szervezett szemlélődő programok.

Lelkigyakorlatot tartanak

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: