2007-01-23 22:59:33• hírek • Szatmar.ro

Miniszterekből lesz az EP-képviselő

 Döntött az Operatív Tanács: Nagy Zsolt és Winkler Gyula vezeti a listát.
 A jelöltek túlnyomó többsége alkalmas lenne arra, hogy az RMDSZ EP választási listáján befutó helyen szerepeljen. Legtöbbjük megfelelt azoknak a szempontoknak, amelyeket jelöltjeinkkel szemben megfogalmaztunk: tapasztalattal rendelkeznek, ugyanakkor minden bizonnyal képesek lesznek arra is, hogy e pályán hosszú távon megmaradjanak – nyilatkozta Markó Béla szövetségi elnök azt követően, hogy az RMDSZ Operatív Tanácsa meghallgatta és rangsorolta az Európai Parlamenti választáson indulni kívánó jelöltjeit.

Az Operatív Tanács mai döntése szerint a Szövetség EP listáját Nagy Zsolt távközlési és informatikai miniszter vezeti, őt Winkler Gyula megbízott kereskedelmi miniszter követi. A további sorrend: Korodi Attila, Sógor Csaba, Bíró Rozália, Niculescu Tóni, Szabó Károly, Fekete Emőke, Csutak István, Hodgyai Géza, Jakab István.

Markó Béla meggyőződése, hogy Nagy Zsolttal kapcsolatosan nem merülhetnek fel kételyek. - Ő nagyon jól felkészült politikusa az RMDSZ-nek. Külpolitikában sokat bizonyított, éveken át képviselt bennünket az Európai Néppárt végrehajtó bizottságában. Hasonlóan vélekedett Winkler Gyuláról is, akinek jelölése mellett szól az is, most miniszterként is külkapcsolatokért felelős területen dolgozik.
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: