2010-05-25 16:08:26• hírek • Szatmár.ro

Minden lépésed újabb esélyt ad!

2010 június 5-én, negyedik alkalommal kerül sor a Szatmárnémeti Caritas által szervezett jótékonysági gyalogló maratonra.

Ebben az évben a maratonból befolyt összegeket a Szervezet a nappali foglalkoztató központjaiba járó 442 hátrányos helyzetű gyermek támogatására fordítja. Az esemény mottója: Minden lépésed újabb  esélyt ad! Az esemény támogatói a Román Kereskedelmi Bank (BCR) és az Autonet a Consult Scolari Egyesület által.

Idén a Szervezet a közösség támogatását is kéri a kitűzött ügy érdekében így most  az érdeklődők részvételi díj befizetésével vehetnek részt a maratoni gyalogláson. Egy személy részvételi díja 3 RON, 14 év alatt ingyenes a részvétel, a csoportoknak pedig kedvezményes díjat szabtak meg a szervezők, így 3 személynek, 8  RON, 4 személynek, 10 RON és 10 személynek 25 RON.

A résztvevők regisztrációja június 5-én, reggel 8.00 órakor kezdődik a Szatmárnémeti Caritas Szervezet székháza előtt a város régi központjában (Libertatii tér 20), a startot 8.45-kor lövik majd el. Idén is van lehetőség előregisztrációra. Az érdeklődők május 31 és június 4 között jelentkezhetnek személyesen a Szervezet székházának titkárságán, ahol a részvételi díj befizetése után átvehetik a rajt kártyájukat, amellyel a befutónál ingyenesen kapnak egy adag babgulyást és egy italt. A szervezők kérik a résztvevőket, hogy a szolidaritás nevében mindenki lehetősége szerint öltsön fehér vagy prios trikót a gyalogláshoz.

Az útvonalon a közlekedési rendőrség biztosítja a menetbiztonságot és a Caritas házi beteggondozó központjainak szakemberei biztosítanak egészségügyi ellátást szükség esetén.

A befutó ismét a Mikolai óvoda udvarán lesz ahol színes programok várják a résztvevőket: amatőr együttesek koncerteznek, lesznek ügyességi játékok, vetélkedők, tombola, arcfestés gyerekeknek, lufiállat készítés és kutyás bemutató is.

Buszok a város irányában 14 és 17 óra között óránként szállítják vissza a maraton résztvevőit. A 2010-es maraton része a Szatmárnémeti Caritas Szervezet 20 éves fennállása alkalmából megrendezett eseménysorozatnak.


Gyalogmaratont szerveznek idén is
Gyalogmaratont szerveznek idén is


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: