2017-08-22 10:55:37• hírek • Szatmar.ro

Minden iskolatáska - plusz egy lehetőség!

A Caritas iskolatáska gyűjtési akciót szervez augusztus 28. és szeptember 8. között a Barátság Ház 0-8. osztályos diákjai részére.

Hetven gyermekkel foglalkozik nap mint nap a Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet szatmárnémeti Barátság Ház Nyitott Szociális Központja. A Caritas-intézmény vállalt küldetése a hátrányos helyzetű gyermekek fejlesztése és felzárkóztatása, hogy megfeleljenek az iskolai elvárásoknak és képesek legyenek tartani a lépést az ismeretek elsajátításában a többi gyerekkel. A tanulásban való segítésük, az iskolában való megtartásuk által esélyt kapnak arra, hogy felnőtt korukra a szatmári közösség aktív és értékes tagjaivá válhassanak.


Ön is segíthet!

Jelenleg még nyári fejlesztő foglalkozások folynak a Barátság Házban, de a gyerekek már izgatottan készülnek az iskolakezdésre. A legnagyobb gond ilyenkor az iskolatáska, hiszen minden nap viselik a diákok, és ezért fontos számukra, hogy az olyan legyen, ami tetszik is nekik, amilyet az osztálytársaik is hordanak. Ebben kérjük a lakosság segítségét.

Ha van a családjában iskolás gyermek, aki új iskolatáskával kezdi a tanévet, lecserélt, használt, de jó állapotban lévő iskolatáskáját ne dobja ki, hanem adományozza a Barátság Ház kedvezményezetteinek. Egy mutatós iskolatáska nagymértékben hozzájárulhat ahhoz, hogy a gyerek örömmel és szívesen járjon iskolába. Az adományozásra szánt iskolatáskákat a Caritas szatmárnémeti, Delavrancea utca 9. szám alatti Szociális és Szakmai Integrációs Forrásközpontjában adhatják le a segítő szándékú lakosok, augusztus 28. és szeptember 8. között, hétfőtől péntekig 8 és 16 óra között.

Minden segítséget szívből köszönünk!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: