2014-08-12 12:45:11• hírek • MTI, Samsungsport.hu

Minden idők legdrágább támadó gépezete debütál

A Sevilla nem kisebb feladat előtt áll a labdarúgó Európai Szuperkupáért kiírt keddi mérkőzésen, minthogy megállítsa minden idők legdrágább támadó sorát a Real Madrid ellen.

A királyi gárda trénere, Carlo Ancelotti minden bizonnyal egyszerre küldi pályára az aranylabdás Cristiano Ronaldót, aki 2009-ben 80 millió fontért érkezett, a tavaly 85 millió fontért megszerzett Gareth Bale-t és az idei világbajnokság gólkirályát, James Rodriguezt, aki a torna után 80 millió euróért került a spanyol fővárosba.

A Bajnokok Ligája-győztes együttes egy másik új szerzeménye, a Bayern Münchentől 30 millió fontért megvett friss világbajnok Toni Kroos is első hivatalos mérkőzésén szerepelhet új csapatában. A legnagyobb motivációval azonban Bale fog pályára lépni Cardiffban, ugyanis ő walesiként hazai pályán játszhat.

Az esélyekről sokat elárul, hogy a Sevilla teljes kerete 108 millió eurót ér a becslések szerint, azaz a Real Madrid nagy triója közül két játékos ára sem jönne ki ebből az összegből. Mindkét klub története során másodszor hódíthatja el a trófeát: a Real 2002-ben, a Sevilla 2006-ban diadalmaskodott.

A nemzetközi sajtóban szinte biztosra veszik a Real győzelmét, de a Sevilla elnöke, José Castro szerint nekik is megvan az esélyük a győzelemre.

- Célunk az, hogy a Sevilla uralkodjon Európán - mondta a dél-spanyolországi együttes első embere. - Örülünk, hogy ismét pályára léphetünk egy döntőben, és egy olyan együttes ellen játszhatunk, mint a Real Madrid. Nem lesz könnyű összecsapás, de komoly céljaink vannak. Játékosaink olyan intenzitással edzenek, amely az ellenfelet is megrémíti. Nem félünk senkitől, mi vagyunk a Sevilla, a Real dolgát pedig nagyon nehézzé fogjuk tenni: győzni fogunk vagy sem, de nem fognak minket legyőzni.

A mérkőzést 21.45-től lehet megnézni a TVR-n vagy a román illetve a magyar DigiSport1 csatornán.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: