2013-06-19 11:30:00• hírek • Póti Orsolya

Batyus táncház Erdődön

Élőzenés batyus táncházra kerül sor június 23-án, vasárnap Erdődön. A résztvevők népi gyermekjátékokat, moldovai és felcsíki táncokat sajátíthatnak el.

Az Erdődi Petőfi Kör népi gyermekjátékokkal, népdaloktatással és különféle vidékek néptáncaival várja az érdeklődőket június 23-án, vasárnap délután 17 órától az Erdődi Művelődési Házban.

„Az élőzenés táncházat második alkalommal rendezi meg az Erdődi Petőfi Kör elsősorban kisiskolások és óvodások számára. Célja az, hogy a résztvevők élőzenére táncoljanak, és egy kellemes délutánt töltsenek el a más csoportokból érkezőkkel, ezáltal ösztönözve egymást a néptáncok tanulására" - mondta el Kása Zsolt, a rendezvény egyik szervezője.

A néptáncoktatók 17 órától népi gyermekjátékokkal mozgatják meg az óvodásokat és kisiskolásokat, 18 órától pedig felcsíki és moldvai dallamokra táncolhatnak a résztvevők. A táncház keretében népdalokat tanít a Nyíregyházáról érkező Kertészné Uhrin Klára és zenekara, a táncházat pedig Kása Zsolt vezeti.

Mint megtudtuk, idén azért esett a választás a moldovai táncokra, mert nagyon könnyű megtanulni, a lépesek egyáltalán nem bonyolultak.

A rendezvényre minden kedves érdeklődőt - kicsiket és nagyokat egyaránt - szeretettel várnak a szervezők. A belépés ingyenes.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: