2013-11-18 18:26:05• hírek • Nagykároly.ro

Minden hónapban lesz táncház Nagykárolyban

A nagykárolyi Rekettye Kulturális Egyesület havi rendszerességgel szervezi majd meg ezeket az alkalmakat. Az elsőre november 22-én, pénteken kerül sor.

Az élőzenés táncházsorozat nyitó alkalmára is minden korcsoportot nagy szeretettel várnak. A rendezvény már kora délután elkezdődik: 4 órára az óvodás korúakat várják, 5-re az elemistákat, 7-től pedig az ifjúság, illetőleg a felnőttek táncháza veszi kezdetét. A muzsikáról a kolozsvári Szilágyi Tóni és zenekara gondoskodik. Táncoktatásra is sor kerül, mégpedig az érsemjéni Sütő-házaspár, Judit és Szabolcs segédletével.

A Rekettye-egyesület rendezvénye a hagyományos táncházak közé sorolható, azaz illeszkedik a táncházas mozgalom hajnalához. A közösségteremtés kap különösen nagy szerepet az értékek felmutatása mellett. Ennek jegyében mindegyik alkalmon lesz néptánc- és népdaloktatás, hogy azok is részt vehessenek, akik nem ismerik, nem bírják ezt a tudást, ami eleink életét bearanyozta.

A „rekettyés" foglalkozások rendre népszerűek. Óvodai és iskolai alkalmakon igen szép számban tanulnak gyerekek néptáncot, továbbá csütörtökönként a kastélybeli rendezvényeken is sokan vesznek részt, összesen többen mint százan. Mindez azonban érezhetően nem elégíti ki - szerencsére - az igényt. Mindennek okán született meg a táncházak megszervezésének ötlete. A rekettyések reményei szerint ezekkel az alkalmakkal sikerül lehetőséget biztosítaniuk azoknak, akik nem néptáncosok, azonban szeretnék, ha az életükben meggyökerezne a népi kultúra.

Mindenkit szívesen látnak, természetesen nem csak nagykárolyiakat, és nem is csak környékbelieket, hanem akár más megyékből, avagy a határ másik oldaláról érkezőket is. A részvételi díj: 7 lej. Egyébként ezt az összeget a részvevő gyerekeket elkísérő szülőknek nem kell kifizetniük.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: