2010-10-08 13:42:56• hírek • Póti Orsolya

Együtt a családdal

Újabb programot szervezett a Szatmár megyei Büntetés-végrehajtó Intézet a bent lakóknak. Péntek délelőtt négy fogoly gyermekei és családja társaságában tölthetett el két órát.

„Öröm, hogy gyermek lehetek" elnevezéssel szervezett újabb tevékenységet a megyei büntetőintézet vezetősége. Az akció annak a szociális programnak a része, mely a családdal és a közösséggel való kapcsolatok fenntartásán alapul.

A speciális látogatásban részesülő foglyokat magaviseletük alapján választották ki: ma délelőtt négy fogoly tölthetett el négy órát családjával. Ez idő alatt sor került beszélgetésre, a gyerekek közbe szüleikkel rajzolhattak és festhettek. A tevékenység megszervezésében a Szatmárnémeti Caritas Szervezett is közreműködött, amely által a gyerekek játékokban részesültek.

Simona Galis, a börtön pszichoszociális osztályának munkatársa elmondta: a program fő célja a családdal való kapcsolatfenntartás. A vezetőség legalább havonta egyszer megszervezné a speciális látogatást, de meglehet, hogy ritkában kerül sor a rendezvényre. A foglyok számára ez nem egy akármilyen program; a havonta megengedett négy látogatáson kívül, ez egy újabb különleges alkalom arra, hogy családjaikkal együtt lehessenek.



Néhány órát a családdal  tölthettek el a foglyok



A gyerekek játékokban részesültek


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: