2010-11-14 16:43:46• hírek • Megyeri Tamás Róbert

Minden határon át a családért

Nagy válságban van a család! - figyelmeztette szombat délelőtt hallgatóságát Reszler Mihály. A nagykárolyi római katolikus esperes a dél-szatmári város Szent László Közösségi Házában szólt három egyházmegye kilencven referenséhez, akik közös pályázataik gyakorlati részével ismerkedtek egy lelki nap keretében.

A válságból való kilábalást segíti ez a rendezvény is - mondta az esperes. Amint kifejtette, a baj gyökerét kell meglelniük a részvevőknek, hiszen a gyógykezelést ismerjük - a hit -, azt csak alkalmazni kell. II. János Pál pápa gondolatának jegyében - az emberiség jövője a családon múlik - kívánta az egyházi elöljáró, hogy egyaránt találják meg a jövő felé vezető családi eszményképet, és azt sikeresen is fogalmazzák meg.

A Szatmári Római Katolikus Egyházmegye, a Debrecen-Nyíregyházi Római Katolikus Egyházmegye és a Hajdúdorogi Görög Katolikus Egyházmegye közös projektjében egy éven keresztül dolgoznak majd együtt a családokért a referensek. Ők tegnap a pályázat tartalmának megismerésével foglalatoskodtak az egésznapos rendezvényen, eközben a családokkal való foglalkozás formáit tekintették át, illetőleg a személyes kapcsolatfelvételre is sor kerülhetett.

A részvevőknek a házigazda esperes azt javallta, hogy a jó hírt adják tovább életükkel, munkásságukkal. A nem magyar anyanyelvű részvevők kedvéért román nyelven is elmondta gondolatait, majd kétnyelvű imában fohászkodott áldásért.

A nap további programját Lepedus István, aki négygyermekes családapa s egyben a projekt menedzsere ismertette. Előbb a károlyi esperesség történetével ismerkedtek a részvevők, majd Szabados Viktor görög katolikus lelkész tartott előadást Boldogabb családokért címmel. A pályázat tartalmát Lepedus István projektmenedzser mutatta majd be, ezt a különböző szegmensek prezentációja követte: az iskolai családi életre nevelés, a jegyes felkészítés, valamint a házas-hétvégés és családcsoportos foglalkozások.

A napot kulturális programmal zárták, a közösségi ház színpadán fellépett a Nagykárolyi Művelődési Ház néptáncegyüttese.


Három egyházmegye kilencven referense gyűlt össze
Három egyházmegye kilencven referense gyűlt össze


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: