2014-07-23 16:11:50• hírek • Kocsis Zoltán

Minden harmadik szatmárira jut egy jármű

Szatmár megyében átlagban három személyre jut egy gépjármű és értelemszerűen nagyjából hasonló a vezetői engedéllyel rendelkezők aránya - még ha több embernek is van jogsija, mint verdája.

A  Szatmár Megyei Vezetői Jogosítvány- és Gépjármű-nyilvántartó Hivatal adatai szerint 2013 decemberében Szatmár megyében 103.135 gépkocsi volt bejegyezve. Figyelembe véve, hogy a legutóbbi népszámlálás eredményei szerint a megyében 344.360 lakos él, kijelenthetjük, hogy megközelítőleg minden harmadik szatmárira jut egy gépkocsi.

Értelemszerűen hasonló a jogosítvánnyal rendelkezők aránya is, még ha kicsivel több embernek van vezetői engedélye, mint autója. A hivatal adatai szerint megyékben 139.369-en rendelkeznek jogosítvánnyal.

Az idei esztendő első félévében Szatmár megyében 5644 gépjárművet jegyeztek be és 3243-at töröltek a nyilvántartásból. Az idei első hat hónapban 5787-en jelentkeztek vizsgára, ám alig 38,92%-uknak sikerült rögtön első nekifutásra megszerezniük a jogosítványt. Nem meglepő módon az elméleti vizsga okoz nagyobb gondot, hisz a gyakorlati vizsgákon a tanulók 77%-a sikeresen teljesített idén.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: