2010-11-18 16:08:28• hírek • Szatmar.ro

Minden éremből jutott egy

A Szatmárnémeti Sportklub vívói a csütörtöki napon két helyszínen is U17-es országos bajnokságon voltak érintettek: a párbajtőrözők hazai pályán, a tőrözők pedig Bukarestben szálltak harcba az érmekért. Nem is sikertelenül, hiszen mindhárom fajtából szereztek egyet-egyet.

A hazai pályán pástra lépő párbajtőrözők számára a csütörtöki nap a verseny zárását jelentette, ekkor került ugyanis sor a lányok csapatversenyére. Csiszár Ferenc, Langenbacher István, Májer Csilla és Nagy Lehel tanítványai pedig nem okoztak csalódást, az Amalia Tataran, Veres Gréta és Stepper Evelin alkotta első csapat ugyanis nem talált legyőzőre: miután az elődöntőben 45-32 arányban felülmúlták a Sportklub második együttesét, a döntőben a Craiova sem tudta megállítani őket. Bár a finálé már jóval nagyobb küzdelmet hozott, de az egyéniben aranyérmes Tatarannal és a bronzérmes Veressel fémjelzett szatmári csapat végül 45-42-re nyerni tudott.

A kisdöntőben a második számú szatmári csapat a craiovaiak kettes számú gárdájával csaptak össze. Oana Dragusin és Sandra Pop után Bianca Orosra várt a döntés, aki 43-44-ról fordítani tudott, begyűjtve ezzel a Sportklub számára a bronzérmet.

Ami a tőrözőket illeti, számukra Bukarestben csütörtökön kezdődött a viadal, a fiúk egyéni versenyében Bogdan Dascalu egy ezüstéremmel nyitott. Pedig csak egy hajszál választotta el az aranytól, mivel már 14-11-re is vezetett a korábban három évet a szatmári olimpiai központban készülő Tita Catalin ellen, ám nem tudott élni a lehetőséggel a Ramnicu Valcea-i fiú pedig fordított.

Ami Lengyel Éva és File Attila többi tanítványát illeti, Târgovăţu Alexandru a 7., Ardelean Alexandru a 10. File Szabolcs a 12., Flucuş Sebastian a 17., Szemák Tamás a 18., Dan Cătălin a 20., Bartók Alpár pedig a 29. lett a 33 fős mezőnyben.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: