2012-09-20 15:17:44• hírek • Szatmár.ro

A Harangszó Rádió közösségre hív!

Rácz Ervin
Rácz Ervin

Nagy szeretettel várunk mindenkit pénteken 17 órától a Szatmárnémeti Református Gimnázium udvarára, hogy együtt dicsőítsük azt, aki teremtett, megtart és bölcsen igazgat mindeneket - írja Rácz Ervin, a református vallási műsor műsorvezetője.

A Harangszó Rádió lassan egy éves, de nem saját magát akarja ünnepelni. Éppen ezért nem születésnap a neve a rendezvénynek, hanem evangelizáció. Valaki egyszer azt mondta: Evangelizáció az, amikor egy éhes ember elmondja a másiknak, hogy hol lehet kenyeret kapni. Az evangélium lényege, hogy Krisztus meghalt érettünk és fel is támadott, hogy örök életetünk legyen általa. Ez örömhír, amit hivatott hirdetni a rádióműsor is, amely minden szombaton 18 órakor jelentkezik a City Rádióban és 10 órakor a Partium Rádióban.

Az evangelizációs alkalmon Igét hirdet Lukács József, a Királyhágómelléki Református Egyházkerület főjegyzője. Fellép Pintér Béla, az Élő Kövek, az Immanuel és a Szatmári Református Egyházmegye Lelkipásztorkórusa.

A magyar keresztyén könnyűzene legismertebb előadója Pintér Béla. Sokan ismerik őt. Főleg gyerekdalai ismertek, de a keresztyén ifjúsági dícséretei is a fiatalok körében nagyon népszerűek. Ritmusos, modern dalai a Harangszó Rádió műsorából sem hiányozhatnak. Az Élő Kövek együttes fiatalokból álló keresztyén együttes, Királyhágómellék egyik legismertebb keresztyén zenekara. A csapat az ökumené jegyében dicsőíti az Urat, Érszőlősről, Margittáról, Magyarkécből.

Az Immánuel név azt jelenti, hogy „Velünk az Isten". A szatmári gyökerű együttes nemcsak nevével, de dalaival is ezt kívánja hirdetni mindenkinek. A Szatmári Református Egyházmegye Lelkipásztorkórusa lassan 4 éve szolgál és a harmóniát hirdeti, ami előbb Istennel és utána ez emberekel jöhet létre Jézus Krisztus által.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: