2012-09-24 16:51:29• hírek • Szatmár.ro

Minden dal a Sztárról szólt

Többszáz ember gyűlt össze a Szatmárnémeti Református Gimnázium udvarán, a Harangszó Rádió születésnapján azért, hogy egymás  hite által épüljenek. Minden dal Istenről szólt, aki elküldte értünk egyszülött Fiát, hogyha valaki hisz Őbenne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen. A Szatmári Református Egyházmegye Lelkipásztorkórusa után Kovács Sándor esperes előimája és Király Lajos záróimája között Lukács József egyházkerületi főjegyző hirdette az Igét. Az Élő kövek, az Immánuel és Pintér Béla fiatalokat is megszólító módon tett bizonyságot Istenről.

Rácz Ervin főszervező, Ghitea-Szabó József Levente és Ghitea Szabó-Júlia rádiós munkatársai társaságában köszöntötte az evangelizációra érkezőket, akik a hideg ellenére szép számban összegyűltek. A lelkipásztorkórus harmóniát hozott az együttlét légkörébe. Az elmúlt 4 évben a szatmári közönség megszokta, hogy ha ezt a kórust hallgatja, semmiképpen nem csalódik, legfeljebb pozitívan. Most sem történt ez másképp. Kovács Sándor esperesünk imájában készítette elő az emberek szívét az Ige hirdetésére, amit Lukács József egyházkerületi főjegyző szórt szét a nyitott szívekbe. Az egyházkerület „második embere" buzdította a jelenlévőket és a rádió szerkeszőit is a szolgálatra, valamint a fundamentumra való építkezésre. Király Lajos főjegyzőnk pedig a 150. Zsoltárral szólított meg minden fellépőt, éneklőt és hallgatót: „Dícsérjétek az Urat!" Ezután a koncertek következtek. Első ként Érmellékről az Élő kövek építették bele kövecskéiket az épületes rendezvénybe.

Dalaikat imádságokkal kötötték össze. Néha nem értik és nem látják át ők se Isten tervét és szándékát, - mint énekelték, de tudják, hogy jobbján ott van Megváltójuk, aki mindennél jobban szereti őket is. Ő az életükben az igaz barát, ki soha el nem hagyja őket. Róla énekeltek és elhittük nekik. Az Immánuel Együttes fiatalos, lendületes előadásmódban kérte: „Nyisd meg a szívem, Ó Jézus!". Jó volt hallani őket, mert ez a stílus is, amit ők képviselnek, hirdeti nevük jelentését: Velünk az Isten! Szól hozzánk ma is, modern módon is. Milyen jó, hogy nincs bezárva a múltba, hanem Ő tegnap és ma és mindörökké ugyanaz. Pintér Béla fellépését mindenki várta. Lassan besötétedett, hűvösödött a Refi udvarán, de a szívek melegedtek a koncert alatt. Profi előadásmódban, közvetlen módon szólt az énekes minden korosztályhoz, gyerekekhez, ifjakhoz és idősekhez.



„Sohase foglak téged megtagadni, bármilyen nehéz lesz is megmaradni, mindig csak arról fogok énekelni, hogy megszabadítottál."- vágott bele a lényegbe rögtön az első dalával. Szatmári gyerekek énekeltek vele együtt a színpadon, spontán módon, akikkel úgy szolgált, mintha ezer éve együtt énekelnének. Nagyon jó hangulat volt! Pintér igeszerű dalaival mindenkit megfogott: „Homokba kell írni a szót, ami annyira fáj, hagyni kell hadd vigye a szél!" Hallottuk is közben, hogy a viszi a szél a haragot és hozza a megbocsátás, a szeretet lelkét, mert „a szeretet nem fogy el sosem, a szeretet átvisz az életen, mindent elhisz és remél, a szeretet mindennél többet ér."

Jó volt ott lenni. Nem csak azért, mert jó volt a buli és jók voltak a zenekarok, hanem legfőképpen azért, mert ott volt a legnagyobb Sztár, a hajnalcsillag, Jézus - foglalta össze a rendezvényt Rácz Ervin.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: