2014-03-31 17:03:43• hírek • Kocsis Zoltán

Minden csütörtökön közmeghallgatás az új alprefektusnál

Napra pontosan egy héttel ezelőtt nevezték ki Szatmár megye új alprefektusát - Atlfatter Tamásnak pedig ennyi idő is elég volt ahhoz, hogy a munka közepébe csapjon: Eugeniu Avram kormánybiztos mintájára ezentúl ő is közmeghallgatást tart minden héten.

„Egy hét is elegendő volt ahhoz, hogy megtapasztalhassam: sokan nem beszélnek jól románul, ezért kevésbé mernek megjelenni a közmeghallgatáson. Számukra igyekszem én a segítségükre lenni. Ezzel együtt természetesen ajtóm nyitva áll mindenki számára, etnikai vagy párthovatartozástól függetlenül", jelentette ki Altfatter,

A fiatal szakember ezentúl minden csütörtök délelőtt 10.00 órai kezdettel várja a problémákkal küszködő embereket. Akik erre fel szeretnének iratkozni, azok a prefektusi hivatal közönségszolgálatának a 0261-713.120-as telefonszámán tehetik ezt meg.

Eugeniu Avram minden kedd délelőtt 10.00 órakor áll a szatmáriak rendelkezésére, emellett pedig ezen a héten is folytatja vidéki körútját: szerdán Piskolton, csütörtökön pedig Krasznaterebesen várja az embereket 11.00 órai kezdettel. Ezzel kapcsolatban Altfatter kijelentette: igény esetén ő maga is készségesen részt vesz ezeken a kiszállásokon.

Avram és Altfatter valamint a kormánybiztosi hivatal főjogásza, Cosmin Dorle hétfőn részt vett a Megyei Földosztó Bizottság ülésén. Ezen Avram és Dorle ismételten figyelmeztette az önkormányzatok titkárait: amennyiben nem végzik rendesen a munkájukat, büntetésre számíthatnak. Továbbra is gyakran fordul ugyanis elő, hogy felületesen, nem megfelelően kitöltött dokumentációt küldenek el, akadályozva ezzel az ingatlan-visszaszolgáltatási folyamatot. Éppen ezért Avram és Dorle határozottan kijelentette: eddig már több titkár is szóbeli figyelmeztetést kapott, a következő lépés azonban pénzbírság lesz.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: