2011-06-01 16:17:36• hírek • Szatmar.ro

„Mindeki szeretne Messi vagy Ronaldo ellen játszani”

Igazi meglepetéssel rukkolt elő szerdán a Szatmár Megyei Ifjúsági Sportigazgatóság, hiszen a Florin Gal igazgató által összehívott sajtótájékoztató tulajdonképpen a román labdarúgó élvonal, a Liga1 újdonsült bajnokáról, Adrian Ioan Salageanuról szólt.

„Az ilyen jellegű sajtótájékoztatókból hagyományt szeretnék teremteni, vagyis minden hétre tervezek egyet, melyeken egy ismert szatmári sportolót vagy tehetséges versenyzőt hoznák el, hogy a sajtón keresztül ismertessük meg még jobban őket a közvéleménnyel. Most Salageanuval kezdjük, akik a várost valamint a megyét is képviseli majd ősztől a Bajnokok Ligája csoportkörében", mondta nyitányként Gal, aki kiemelte: meghívta a bal szélső első edzőjét, Knoblau Lászlót is, ám ő jelenleg nem tartózkodik az országban, így nem tudott jelen lenni.

Aki nem ismerné Salageanut, azok kedvéért elmondanánk, hogy 1983-ban született Nagykárolyban, az Olimpia mellett a Somesulban is futballozott Szatmárnémetiben, majd innen Besztercére majd Miovenibe került. Az Otelul Galat 2008 telén csapott le rá és a Duna-parti város együttesében rögtön alapemberré vált. Az idén Dorinel Munteanu a 34 fordulós bajnokságban 28 meccsen vetette be, ezeken egy gólt szerzett - méghozzá a Dinamo otthonában aratott 2-1-es győzelem első találatát jegyezte ő. Teljesítménye elismeréseként a román válogatottban is bemutatkozhatott, februárban pályára lépett az Ukrajna elleni barátságos meccsen. A mérvadó német transfermarkt.de átigazolásokkal foglalkozó honlap mellesleg 800 ezer euróra taksálja nagykárolyi futballista piaci értékét.


Balról jobbra: Adrian Salageanu és Florin Gal
Balról jobbra: Adrian Salageanu és Florin Gal


„A bosnyákok elleni pénteki meccsre is meghívtak volna, de kisebb egészségügyi gondjaim vannak, így megbeszéltük Razvan Lucescuval, hogy pihenni fogok. Ez kellett is, mert így meg tudtuk szervezni a lakodalmat, melyet már két és fél éve tervezünk, de eddig időhiány miatt nem jött össze", ecsetelte Salageanu annak előnyeit, hogy lemaradt a pénteki, Bosznia elleni Európa-bajnoki selejtezőről.

A 28 esztendős szélső bevallotta azt is, hogy nagy Inter szurkoló, ám azt nem tudta megmondani, hogy mely csapatokkal szeretne még összecsapni a Bajnokok Ligájában: „Persze mindenki szeretne Messi vagy Cristiano Ronaldo ellen játszani, de nagyon sok csapat van még a kívánságlistán. Akárkik lesznek is az ellenfelek, mi szeretnénk bebizonyítani, hogy nem érdemtelenül nyertük meg a bajnokságot", mondta Salageanu.

Aki elárulta, hogy nem csak szakmai, de magánéletében is sikeres heteket-hónapokat él át: a hétvégén volt ugye a lakodalma, felesége pedig gyereket vár.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: