2011-05-13 12:05:49• hírek • M. T. R.

Milyen színű lesz a kastély?

Már ma, azaz pénteken dől el információink szerint, hogy milyen színű legyen a nagykárolyi kastély. A nyugat-szatmári megyei jogú város jelképes épületén mindenesetre a lehetséges variánsok mindegyike fel van festve - hogy a döntnökök ezt is figyelembe véve határozhassanak.

Az egyik kivitelező cég, az Eura Kft. terepvezető mérnöke, Emil Bandici hírportálunknak elmondta, hogy számukra mindegy, melyik színárnyalattal festik be a Károlyi-kastélyt. Szólt arról is, hogy a munkálatokkal az ütemtervnek megfelelően haladnak - ugyanakkor hangoztatta, hogy műemléképületről lévén szó, váratlan nehézségek bármikor adódhatnak.

Cáfolta azt a városi mendemondát, miszerint a színárnyalat kiválasztására régóta várnak. Azt viszont elárulta, hogy a munkára készen várják már a döntését. Egyelőre úgy tűnik, hogy azon színárnyalatok közül választ ki egyet a projektkiíró, amelyeket már felfestettek az egyik falrészletre. S hogy a döntés meghozói nagyban is láthassák, mennyire illik a kastélyhoz a szín, az egyik falat teljes egészében lefestették.

Azonban korántsem biztos, hogy olyan lesz majd a kastély kívülről - hangoztatta. A belső munkálatokkal is jól haladnak, például több földszinti termet már előkészítettek a végleges festésre - a falak természetesen fehér színűek lesznek.

A mérnökember kérdésünkre válaszolva elmondta, hogy szerinte tartani tudják majd azt a felvállalást, miszerint az év végére befejeződnek a munkálatok. Persze ez az időjáráson, valamint a döntések időbeni meghozatalán múlik - tette hozzá.


Hat színárnyalatot festettek fel
Hat színárnyalatot festettek fel

Az egyik falra már felkerült egy zöldes szín
Az egyik falra már felkerült egy zöldes szín

Több földszinti terem is a festésre vár
Több földszinti terem is a festésre vár

A lovagteremmel elég lassan haladnak
A lovagteremmel elég lassan haladnak


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: