2011-09-27 12:13:46• hírek • www.prohardver.hu

Milyen lesz az Apple iPad 3?

A kép illusztráció
A kép illusztráció

Az elemzők szerint elsősorban nagyobb felbontású kijelzőre és magasabb árazásra kell számítani.

Az Apple iPad 2 nagyon jól tartja magát a tabletpiacon, de a TrendForce piackutatásért felelős részlegén már azt találgatják, hogy az új iPad 3 milyen újításokkal rukkol elő. A felmerült adatok esetében szó sincs hivatalos paraméterekről, csupán a piaci trendeket figyelembe véve a legvalószínűbb opciók kerültek elő, de természetesen az iPad 3 valós képességei eltérhetnek.

A TrendForce szerint az új Apple táblagép bevezeti a 2048x1536 pixeles felbontást, melyet az iOS 5 már támogat, és a fejlesztők számára ehhez kell igazítani az alkalmazásokat. Az iPad 3 9,7 hüvelykes átmérőjű megjelenítője mellett ez 264 pixelt jelent egy colos tartományban, ami ugyan elmarad a Retina Display 300 pixeles határértékétől, de még így is nagyon jó képminőséget eredményezhet. A panel továbbra is IPS típusú marad, és várhatóan a beszállítók sem változnak. A magasabb felbontás azonban problémákat is jelent, így az iPad 3 ellátása az elején valószínűleg a kijelzőben használt panel elérhetőségétől függ majd.

Az Apple számára a legfontosabb döntés a megfelelő lapka kiválasztása. Az már nyílt titok, hogy készül az A6-os SoC, ám ez a lapka leghamarabb 2012 közepén jöhet, mivel problémák vannak a gyártással kapcsolatban. Az iPad 2-höz használt Apple A5-öt még a Samsung 45 nm-es eljárásán készül, mellyel egyszerűbb bánni, mint a TSMC 28 nm-es, High-K dielektrikumú fém alapú kapuelektródákra alapozó node-jaival. A vállalat számára elsődlegesen a tapasztalat hiányzik. Tulajdonképpen az A6-os SoC körüli bizonytalanság következtében az sem elképzelhetetlen, hogy az iPad 3 is az A5-ös lapkát kapja, illetve annak némileg magasabb órajelen üzemelő verzióját. Természetesen a rendszermemória szintén növelhető. A 2012-es évre elkél az 1 GB-os kapacitás, főleg annak tudatában, hogy a memória árazása alacsony.

A cikk folytatása a Prohardver.hu oldalon olvasható.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: