2020-06-18 08:13:34• hírek • közlemény

Milyen lesz Nagykároly 80 év múlva?

Régebben hozzáférhető volt a közösségi felületen egy képeslap, mely azt mutatta meg, milyennek is képzelik egyesek a jövő Nagykárolyát. Az emberek a városban közlekedő elektromos kerékpárokról, villamosról, Nagykároly egén cikázó repülőgépekről, zeppelinekről, sok emeletes tömbházakról és természetesen futurisztikus gépkocsikról fantáziáltak. Egyes elképzelések valósággá váltak, míg mások az elképzelés és az álom fázisában rekedtek.

A Nagykárolyi Kulturális Igazgatóság munkatársai most egy újabb felhívást tesznek közzé, mely évtizedek múlva történelmi jelentőségű lehet. A „Milyen lesz Nagykároly 2100-ban?” névre keresztelt programra várják a jelentkezőket, hogy együtt álmodják meg, milyen is lesz a város 80 év múlva. A készítők fotókkal, festményekkel, rajzokkal pályázhatnak, de bármilyen más kifejezési módot választhatnak arra, hogy különleges effektekkel bemutassák, hogyan is képzelik el a 2100-as évek Nagykárolyát.


A beérkezett alkotásokat, egy szabadtéri kiállításon tekintheti majd meg a közönség Nagykároly központjában, ezt követően pedig egy időkapszulába helyezik a képeket. Az időkapszulát várhatóan a későbbi generációk tagjai nyitják fel, s ők összevetik majd azzal, hogy mi, hogyan valósult meg az elképzelésekből. Minden korosztályból várják az alkotókat, akik lehetnek amatőrök, de profi művészek is. Csak a képzelet szabhat határt a pályamű készítésekor, hiszen a jelentkezők nyugodtan szabadjára engedhetik a fantáziájukat arról, milyen is lesz a XXII. századi Nagykároly.


Az elkészült alkotásokat e-mailben a  festivalcarei@yahoo.com címre várják a szervezők – Nagykároly 2100. jelöléssel (az elektronikus úton érkezett képeket a szervezők kinyomtatják), illetve személyesen is bevihetik a készítők, a Károlyi-kastély 10-es szobájába, A3-as formátumban. A pályaművek leadási határideje 2020. július 15-e. A képekhez kérik mellékelni az alkotó nevét és életkorát. A szervezők sok sikert kívánnak a jelentkezőknek!


A szervezők fenntartják a jogot arra, hogy megtagadják a népszerűsítését és kiállítását olyan alkotásoknak, melyek az etikai elvárásoknak nem felelnek meg!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: