2010-11-24 16:56:26• hírek • Póti Orsolya

Szórakoztató program a jó közérzetért

A már jól ismert dob- és ütőhangszerművész, Cserey Csaba, különleges programokkal készül a szatmáriak számára. Ezúttal nem egyéni produkcióira hívja meg a közönséget, hanem olyan alkalmakra, amelyen bárki együtt zenélhet a neves művésszel.

Cserey Csaba koncertturnéi és utazásai során sok érdekes dolgot tapasztalt, látott és most megpróbálja mindezeket valamilyen formában a szatmáriakkal is megosztani. A dob- és hangzásterápia ötlete, azaz a „Drum Sound Therapy", már évekkel ezelőtt megfogalmazódott benne, de úgy érzi most érkezett el az a pillanat, amikor megvalósíthatja elképzelését.

A zenésznek sikerült utazásai során olyan egzotikus, ősi hangszereket is beszereznie, amelyek ritmusa és hangzása rendkívül jó hatással van az emberre, belső harmóniát és jó közérzetet vált ki. A „Drum Sound Therapy" ezeken az ősi hangszerekre alapul, valamint olyan embereken, akik szívesen kapcsolódnak ki és érzik jól magukat zenélve és zenét hallgatva.



Sámándob


A hangzásterápiának Keleten nagy tradíciója van, és igen közkedvelt programmá vált a nyugat-európai országokban is, mivel egyre többen ismerik fel jótékony hatását. A zene varázserejében ősidők óta hisznek az emberek; az ősi hangszerek, mint például a dob is, rendkívül közel állnak az emberhez, így ezek feloldják a nap mint nap felgyülemlett stresszt, szorongást.

„A terápiát nem a szó szoros értelmében kell venni, nem úgy kell felfogni, mint egy orvos által ajánlott gyógykezelést. Én nem vagyok gyógyító ember, hiszen nem általam, hanem a hangszerek megszólaltatása által, és a közös zenélés során szabadulunk meg a feszültségtől." - magyarázta Cserey.

A G.M. Zamfirescu Kulturális Központ szerda esténként 20 órától szeretettel várja mindazokat, akik egy órára kikapcsolódnának a művésszel.



Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: