2008-10-08 20:49:40• hírek • Csenteri Judit

Milyen is egy hazai alkalmazott

A romániai vállalatok nagy problémái közé tartoznak, hogy alkalmazottaik gyakran munkahelyet változtatnak egy kis plusz keresetért, illetve nagyon nehezen akadnak szakképzett munkaerőre a termelés és eladás területén.

Ország szinten igen nagy munkaerő válsággal lehet találkozni, azonban a vállalatok sem tesznek meg sok esetben mindent annak érdekében, hogy egy humánerőforrás részleget kifejlesszenek, amely sokkal jobb stratégiai döntéseket hozhatna – olvashatjuk a Cotidianul napilapban.

Romániában 40 százalék alatt van azoknak az eseteknek a száma, amikor a humánerőforrás igazgató hozza meg a legfontosabb döntéseket egy személy alkalmazásával kapcsolatban. Ebből is kitűnik hogyan viszonyulnak egy-egy HR igazgatóhoz a vezetők, az úgynevezett top-menedzserek. Továbbra sem tekintik igazi partnerekként őket, bár segítségükkel a vállalat hosszútávú fejlődésén dolgozhatnának.

Románia tehát továbbra is az alkalmazottak magas fluktuációjával kell megküzdjön, akiknek ráadásul képzettségi szintjük is egyre gyengébb.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: