2019-01-13 12:44:54• hírek • Agerpres/Szatmár.ro

Milyen időre számíthatunk a következő napokban?

Sárga riasztást adtak ki havazás és hóviharok miatt tizenkét északi, központi és nyugati megyére. Az ország többi részén is havazás, havas eső, erős szél várható keddig -tájékoztat az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Az ANM figyelmeztetése szerint a hétfőre virradó éjszakától hétfő délutánig a Nyugati-Kárpátok térségében, a Keleti-Kárpátok északi részén és a Déli-Kárpátok magasan fekvő területein havazni fog, a lehulló csapadék mennyisége eléri a 20-25 litert négyzetméterenként, vastag hóréteg alakul ki. Helyenként megerősödik a szél, a gerinceken 90-100 km/órás széllökések várhatók. A riasztás Máramaros, Beszterce-Naszód, Maros, Hargita, Szatmár, Szilágy, Bihar, Kolozs, Arad, Fehér, Hunyad és Krassó-Szörény megyét érinti.


Vasárnap 15 órától kedd reggel 8 óráig országszerte lehet kisebb mennyiségű csapadékra számítani, az alacsonyan fekvő térségekben havas eső, Máramarosban és Erdélyben többnyire hó formájában. Elszórtan jégképződéssel is számolni kell. A hegyvidéki térségekben mindenütt megélénkül a szél, itt 70-80 km/órás széllökések várhatók. A hétfőre virradó éjszaka a nyugati országrészben, majd hétfőn délen, keleten, délkeleten és a központi országrészben is 45-55 km/órás sebességgel fújhat a szél.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: