2018-02-07 08:11:26• hírek • Közlemény

Milliós támogatásból bővítik a Hám János laboratóriumát

A National Instruments (NI) amerikai cég debreceni leányvállalata, az NI Hungary Kft. hat évvel ezelőtt határozott úgy, hogy robotoktatási programját a határon túli iskolákba is elviszi.

A képzés 2009-ben indult be azért, hogy bővítse a diákok természettudományos ismereteit, illetve megfelelő gyakorlati tapasztalatokat nyújtson számukra annak érdekében, hogy felfedezhessék, hogy az elméleten és a szimuláción túl valóban mit is jelent a mérnöki tevékenység.


Az NI Hungary Kft.  a 2017/2018-as tanévben négy határon túli iskolával működik együtt az NI Mentor program keretében, Romániából egészen pontosan kettővel, a nagyváradi Ady Endre Líceummal és a szatmárnémeti Hám János Római Katolikus Teológiai Líceummal.
 

A Hám János 2017 szeptemberétől indította el három éves szakmunkásképző elektronika és automatizálás területére szakosodott osztályát. Az NI Hungary Kft. mostani adományozása, az átszámolva mintegy 15.000 lejt az iskola oktatási laboratóriumának eszközparkjának bővítésére használják fel.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: