2009-06-03 16:58:25• hírek • Parajdi Andrea

Milliókat kellene előteremteni

Mintegy 2,5-3 millió euróra lenne szüksége a Szatmár Megyei Tanácsnak és a Szatmárnémeti Önkormányzatnak ahhoz, hogy minden alárendelt intézmény működését finanszírozni tudják az év második felében. Ilyés Gyula polgármester szerint az érintett intézményekben drasztikus elbocsájtásokra nem kell számítani, de strukturális átszervezésre igen.

Az RMDSZ megyei és városi tanácsosai kedden közösen tartottak gyűlést, hogy felmérjék a szűkös költségvetésből adódó problémákat. Az idei év második felére még nem biztosított a különböző kulturális, sport, és szociális intézmények működése.

Többek között a Szatmárnémeti Északi Színház, a Dinu Lipatti Filharmónia, a Szatmár Megyei Múzeum, a Szatmár Megyei Könyvtár, a Szatmár Megyei Reptér, a Közösségi Rendőrség, a Szatmárnémeti Lakosságnyilvántartó Hivatal, illetve egyéb fogyatékos, sérült gyerekekkel foglalkozó intézmények fenntartására kellene összegeket biztosítani - mondta Ilyés Gyula, polgármester szerdai sajtótájékoztatóján.

-Tárgyalóasztalhoz ülünk a többi párt képviselőivel is, hiszen erre a helyzetre megoldást kell keresnünk. Egyszerűen nincsen rá módja sem a városnak, sem pedig a megyének, hogy valahonnan lefaragja a szükséges összegeket, hiszen itt 2-3 millió euró nagyságú pénzekről beszélünk hangsúlyozza Ilyés.

Az RMDSZ egyeztetései során olyan elképzelések vetődtek fel, mint az intézmények strukturális átszervezésének fontossága. -Drasztikus elbocsájtásokra nem kell számítani, azonban az átszervezések által biztosan szűnnek majd meg munkahelyek. Az idő rendkívül sürget bennünket, hiszen ha azt akarjuk, hogy minden alárendelt intézmény zavartalanul működhessen egy hónapon belül lépnünk kell - fejti ki Ilyés.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: