2009-04-17 02:34:23• hírek • Szatmar.ro

„Román” döntő lesz az UEFA-kupában

Biztosan lesz román résztvevője idén a második számú európai kupa döntőjének.

Csütörtök este lejátszották az UEFA-kupa negyeddöntőit, melynek alapján két, hosszabb távú következtetést is le lehet vonni: egyrészt, mivel az egyik ágon a Donyeck és a Kijev, a másikon a Bremen és a Hamburg jutott tovább, ukrán-német döntő lesz a Sükrü Saracoglu stadionban. Másrészt pedig, mivel a Dinamóban Ghioane és Cernat, a Sahtarban pedig Rat szerepel (nem beszélve Mircea Lucescu edzőről), biztosan lesz román résztvevője a finálénak.

Azt, hogy a Dinamo Kijev ott lehet majd az elődöntőben, nem kis mértékben Mickael Landreau-nak köszönheti, aki nem más mint a Paris St.Germain francia válogatott kapusa. Bár a pocsék napot kifogó 30 éves portás Bangoura 4. percben szerzett góljában még nem volt benne, utána azonban vastagon: a 14. minutumban egy teljesen gyámoltalan labdát szeretett volna kiöklözni, de olyan szerencsétlenül ütött a játékszerbe, hogy az a kapuba pattant, majd egy óra elteltével Alijev távoli lövését ejtette Vukojevics elé. A második gól teljesen megfogta a franciákat, akik szinte semmilyen veszélyt nem jelentettek Bogus kapujára, míg az ukránok már ekkor elkezdtek a közönségnek játszani, a harmadik gól után pedig egyáltalán nem erőltették a támadásokat és a gólszerzést.

A másik francia-ukrán párharcot is az ukránok nyerték, pedig csak kétszer lőttek kapura. A Marseille már az elején meg akarta kezdeni két gólos hátránya ledolgozását a Sahtar ellen, ezért nekiesett ellenfelének. Ám a franciák türelmetlenek voltak, nem dolgozták ki helyzeteiket, így a nagy nyomás ellenére Pjatov kapusnak nem volt védeni valója. Fél óra elteltével egy kontra végén Fernandinho szerzett szerencsés gólt (Kabore becsúszó lábáról pattant be a labda) és ez még inkább megnehezítette a hazaiak dolgát. Ben Arfa egy fejessel még a szünet előtt egyenlített, majd azt követően Kone és Cheyrou hagyott ki két ziccert. Az idő fogyásával csökkentek a francia helyzetek, bár az OM játékosai mentek előre becsülettel az utolsó percig. Ám végül nem hogy a győzelmet nem tudták megszerezni, hanem a visszavágót is elveszítették Adriano kontrájának köszönhetően.

Rat az elődöntőre készülhet. fotó:www.razvanrat.ro

A másik ágon a Hamburg két gólos előnyét Guerrero a 12. percben háromra növelte a Manchester City otthonában. Nyolc perccel később Elano egyenlített egy vitatható büntetőt követően, majd az 51. minutumban Caicedo találata után már csak egy gól választotta el a hazaiakat a hosszabbítástól. És nem is álltak ettől távol, hisz Elano kétszer is eltalálta a kapufát, ám az a fránya labda csak nem akart bemenni.

Az est legváltozatosabb és leggólgazdagabb mérkőzését Udinében vívták, ahol a Werder Bremen volt a vendég. Az olaszok a szünetben reménykedhettek, mivel 38 perc alatt ledolgozták a hátrányukat: Inler bombagóljára Diego még válaszolt, ám Quagliarella két találatára nem érkezett felelet. Egyelőre, ugyanis a 60. percben Diego ismét betalált és ezzel a németek álltak továbbjutásra. A 72. percben Diego megszereztette volna harmadik gólját is, ám Handanovic hárította tizenegyesét. A szöglet után azonban már tehetetlen volt Pizarróval szemben...

Az elődöntőket április 30.-án és május 7-én rendezik, a döntőre május 20-án kerül sor.

Érdekes, hogy a Sahtar és a Dinamo egy héttel az első meccs előtt az Ukrán Kupa elődöntőjében is találkoz egymással. Mindez azonban eltörpül amellett, amit a két német gárda „művel" majd ebben a periódusban: a Werder és a Hamburg három hét alatt négyszer is megmérkőzik egymással. Először a Német Kupában, majd az UEFA-kupában, végül a bajnokságban. Nem túlzás tehát, hogy a két együttes idei szezonja teljes mértékben egymástól függ...

Eredmények (összesített):

Dinamo Kijev-Paris St.Germain 3-0 (3-0)
gólok: Bangoura (4.), Landreau (16., öngól), Vukojevics (61.)
a hazaiaknál Tiberiu Ghioane a 83. percben lépett pályára, Florin Cernat nem kapott szerepet

Olympique Marseille-Sahtar Donyeck 1-2 (1-4)
gólok: Ben Arfa (43.), illetve Fernandinho (30.), Luiz Adriano (90.)
a vendégeknél Razvan Rat végig a pályán volt

Manchester City-Hamburg 2-1 (3-4)
gólok: Elano (20., 11-es), Caicedo (51.), illetve Guerrero (12.)

Udinese-Werder Bremen 3-3 (4-6)
gólok: Inler (15.), Quagliarella (30.,38.), illetve Diego (28., 60.), Pizarro (73.)

 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: