2009-05-19 18:20:33• hírek • Szatmar.ro

Milliókat érő papírgolyó

Németországban sztárkultusz övezi a Werdert UEFA-kupába juttató papírgolyót-videó.

Immár hét éve, pontosabban 2002 óta nem szerepelt német labdarúgó csapat valamely európai kupa döntőjében. Akkor a Dortmund az UEFA-kupa fináléjában alulmaradt a holland Feyenoorddal szemben. Szerdán a Werder Bremen ugyanebben a sorozatban az ukrán Sahtar Donyeckkel találkozik, ám Németország északi részén legalább annyit beszélnek egy papírgolyóról, mint az esetleges hiányzó játékosokról.

Történt ugyanis, hogy a Hamburg elleni elődöntő visszavágójának 83. percében Gravgaard, a hazaiak egyik védője Rost kapusnak szerette volna passzolni a labdát, ám az felpörgött egy papírgolyón és a dán játékos lábáról szögletre pattant. A Werder köszönte szépen az ajándékot, a beívelésből megszerezte harmadik gólját, ezzel szinte bebiztosítva a továbbjutást.

A papírgolyó a meccs után önálló életre kelt, szurkolók áldják és szidják, egyik oldalon bűnbak, a másikon kultikus tárggyá vált. A Twitter közösségi portálon immár 370 ismerőse van, a Facebook-on szurkolói csoportot regisztráltak, a Youtube videó-megosztón pedig olyan hozzászólások olvashatóak a videó alatt, mint például „Miért nem kapott sárga lapot? Ja igen, a labdát érte el előbb" vagy „Ez a golyó milliókat ér!" (vélhetően nem a Hamburg fanatikusai élcelődtek emígy).

Az E-Bay-en több mint harminc papírgolyóra lehet licitálni, természetesen „mind eredeti", de kapható „Az én barátom egy papírgolyó" feliratú zöld trikó is (a brémaiak zöld-fehérben játszanak).

A papírgolyó népszerűségéből jótékonykodásra is futja: a Sat1 tévétársaság, a Sport-Bild sportlap és a Werder Bremen árverésre bocsátotta az illető tárgyat. A licit jelenleg 2400 eurónál tart!

Nem kizárt, ha egy brémai szurkolóhoz kerül, akkor a Goethe-összes előtt trónolhat majd, amennyiben viszont Hamburg-fanatikus kaparintja meg, könnyen a tűz martalékává válhat. Kérdés, mi lesz a sorsa, ha a Werder elbukja a döntőt?

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: