2019-10-16 08:32:29• hírek • hirado.hu

Milliók örömére folytatódik a Fortnite

Eddig milliókat tartott rettegésben a Fortnite bizonytalan jövője, de a legújabb hivatalos videóval a fejlesztői csapat eloszlatta a kételyeket. Vasárnap az egyik legnépszerűbb online játék felhasználóit sokkolta, amikor a virtuális világot gyakorlatilag beszippantotta egy fekete lyuk – írja a hirado.hu a The Sun adataira hivatkozva.

A megdöbbentő esemény –, melynek következtében a népszerű játékhoz kötődő minden elem eltűnt – vasárnap, magyar idő szerint 17 órakor zajlott le. Egy ponton a Fortnite hivatalos Twitter-fiókja törölte az összes (több mint 12 ezer) tweetjét, és csupán egyetlen magányos üzenetet hagyott: egy élő videót a titokzatos fekete lyukról. A Twitter-bejegyzések azóta visszakerültek az oldalra, de a további információkért egészen kedd délelőttig kellett várnia a játék hivatalos közösségi média oldalainak 48 millió követőjének.
 

A spekulánsok úgy vélik, hogy a tizenegyedik évad (Chapter 2) előtt ez egy teljesen új fejezet lehet a Fortnite számára, amelynek világszerte több mint 250 millió játékosa van.
 

Egy szupernehéz fekete lyuk jött létre

Az események vasárnap meglehetősen drámai módon kezdtek kibontakozni, amikor egy az égbe lőtt rakéta felrobbant, és hasadások keletkeztek a földön. Ezzel egy időben a játék térképének közepén a tizedik évad kezdete óta nyugvó állapotban lévő meteor is izzani kezdett. Miután jó néhány űrhajó újra és újra berepült az egyik hasadásba, minden játékos hirtelen a levegőbe repült.


Ahogyan azt a„The End” (Vége) beharangozó videókban a fejlesztők előrevetítették, az esemény hű maradt a nevéhez. Hirtelen mindent elnyelt a sötétség. A Fortnite valamennyi közösségi média oldalán élőben lehetett nézni a fekete lyukat, mely elnyelte a népszerű játék virtuális világát, ám több információt egészen kedd délelőttig nem osztottak meg.
 

A Play Station Twitteren bitosította a játékosokat

Az Ask Play Station Twitter-fióknak biztosítania kellett a játékosokat, hogy a Frotnite-ot fejlesztő Epic Games tisztában van a problémával, miután az aggódó érintettek közvetlenül a Sony-hoz fordultak segítségért. A legnagyobb aggodalmat a felhasználók számára a játékban megszerzett „Skinek” elvesztése okozta. Az úgynevezett Skinek a játékosok karakterének megjelenését és felszerelését jelentik, melyek akár több százezer forintba is kerülhetnek.
 

A Sony Twitter-bejegyzése szerint ezek a Skinek, valamint a játékban felhalmozott vagyontárgyak és fizetőeszközök (V-Bucks) is megmaradnak.
 

A Fortnite a legnépszerűbb online játék

A Fortnite játékot 2017 júliusában először lemezen dobták piacra, majd ingyenesen letölthető formában mindenki számára elérhetővé tették. Egyszerre száz játékos vehet részt egy „mérkőzésen”, mely során egy szigetre dobják ki őket, ahol a játékmódok (Save The World, Battle Royale, Playground) alapján egy adott küldetésre, vagy a túlélésre kell játszaniuk. A kiadása óta eltelt több mint két évben a Statista adatai alapján 250 millió regisztrált felhasználóra tett szert, mellyel a wall-street.com szerint a Fortnite Battle Royale a legnépszerűbb az online játékok körében.
 

A legnagyobb közösségi média platformokon a Fortnite hivatalos oldalai több mint 48 millió követővel rendelkeznek.
 

Az előrejelzések szerint a játék csütörtökön folytatódhat

A jelentések szerint a tizenegyedik évad valószínűleg a korábbi játékidőszakokkal összhangban október 17-én, csütörtökön kezdődik. A Fortnite hivatalos csatornáin pedig Chapter 2 néven már meg is jelent az első beharangozó videó, ami eloszlatta a játék folytatásával kapcsolatos kételyeket.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: