2018-01-11 08:04:05• hírek • Oszkó Viktória

Millió Kupak - Millió Mosoly: még mindig jelentkezhetnek óvódák

Korábbi cikkünkben már olvashattak a Szatmár.ro olvasói a Millió kupak – Millió mosoly elnevezésű környezetnevelési programról, amelyet a Szatmár Megyei Környezetvédelmi Ügynökség szervez.

A programról az első részleteket még decemberben hozták nyilvánosságra, akkor körvonalazódott először a konkrét elképzelés, aminek az elsődleges célja az, hogy népszerűsítse a szelektív hulladékgyűjtést.
 

A Millió kupak – Millió mosoly akció során óvodákat és iskolákat kérnek fel arra, hogy szelektíven gyűjtsék és különválogassák a műanyag flakonok kupakjait. Az óvódások a kupakokat gyűjtik majd, az iskolák pedig a műanyag palackokat, amikről leszedik majd a kupakot és tovább adják partneróvodáiknak. Ez úgy lesz lehetséges, hogy minden óvoda választ majd magának egy – vagy kettő – iskolát, akik csak nekik fognak segíteni, amíg a gyűjtés tart.
 

Az összegyűlt kupakokat április elején fogják összesíteni, majd április-májusban következik a program igazán aktív része, amikor is az iskolások összefognak majd az ovisokkal. A feladat nem lesz egyszerű: a gyerekek öt négyzetméteres táblákon fognak dolgozni, amin népmese jeleneteket alakítanak majd ki az összegyűjtött kupakokból. 2018 a népmesék éve, ezért is esett a választás erre a témára.
 

Békéssy Erzsébet, az ügynökség igazgatója elmondta, hogy eddig 32 tanintézmény csatlakozott a programhoz, de még mindig van lehetőség bekapcsolódni azoknak az óvodáknak és iskoláknak, akik szívesen résztvennének benne. Az intézmény vezetője azt is elmondta, hogy sokan jelentkeztek olyanok is, akiknek ugyan nincs óvodás vagy iskolás hozzátartozójuk, de szívesen segítenének a jó cél érdekében.
 

Azok, akik bekapcsolódnának valamilyen formában a kupakgyűjtésbe, az összegyűjtött műanyagokat a hozzájuk legközelebb található óvodában adhatják le.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: