2010-03-22 16:40:58• hírek • Kótai Levente

Milliárdos útjavítás: problémás kivitelezővel

Március 22-én zárult le annak a licitnek az utolsó szakasza, melynek Szatmárnémeti úthálózatának a felújítása, rendben tartása volt a tárgya. A nyertesek egyike az a Constructii Drumuri cég, amely a Fabricii utca aszfaltozásakor gyenge minőséget produkálva sokak elégedetlenségét kiváltotta.

Összesen 41,3 millió lej annak a beruházásnak az értéke, amit a város rendelt meg útjainak feljavítására. A kapcsolódó munkálatok négy éven keresztül fognak zajlani, a kivitelezés pedig technikailag különválik a Szamos jobb illetve bal partján, így gyakorlatilag két beruházásról és két közbeszerzésről van szó.

A Szamos jobb oldalán összesen 225 utcában történnek majd útjavítások. Az gyakorlatilag 665 780 négyzetméter munkafelületet jelent. A munka 60%-át a meglévő aszfaltréteg felújítása teszi ki. A fennmaradó részeken talajegyengetés, feltöltés és egyéb kisebb munkálatok esedékesek. A munkálatok elvégzését a Constructii Drumuri, a Vakond és a Technic Asist végzi.

A bal parton 152 utca került be a feljavítási programba, ami 534 197 négyzetméter útfelületet jelent. Itt az aszfaltozott utak újraöntése mintegy 57,5%-át teszi ki az elvégzendő munkálatoknak. Itt a Vakond és a Technic Asist fog dolgozni.

Ioan Litan a városmenedzser töltötte be az elbíráló testület elnöki szerepét. A procedúra lezártával szerkesztőségünknek elmondta: a két projektre összesen 18 ajánlat érkezett be. Ezek között nagyon sok formahibás jelentkezés szerepelt, amit vagy kizártak, vagy hiánypótlást kértek. Összesen 29 munkaülés vett igénybe a bizottság részéről, hogy beérkező papírhalmot feldolgozza.

Az elbírálás procedúráját számos törvény és rendelet szabályozza - mondta el Ioan Litan. Így történhetett, hogy nyertesek között szerepel az a Construcţii Drumuri nevű útépítő cég is, amely a Fabricii utcán végzett munkálataival kiváltotta a Szatmárnémeti lakosainak és a város vezetőinek elégedetlenségét. A szigorúan ellenőrzött kiválasztási eljárás nem először eredményez városunkban meglepő végeredményt egy-egy nagy összegű beruházás alkalmával.

Ha a megszabott idő lejártáig senki sem fog fellebbezni a döntéssel kapcsolatban, a nyertesek március 31-én aláírhatják a szerződést a helyi önkormányzattal.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: