2012-12-20 13:25:41• hírek • Kocsis Zoltán

Milan – Barcelona, Real Madrid – ManU, Bayern – Arsenal

Két éven belül immár a harmadik Milan-Barcelona párharcra kerül sor a Bajnokok Ligájában 2013 februárjában: miután a két sztárcsapat a tavalyi szezon csoportkörében és nyolcaddöntőjében is összemérte tudását, most ismét egymás ellen folytatják útjukat a királykategóriában. Mindez az Európai Labdarúgó Szövetség nyoni székhelyén megtartott sorsoláson derült ki péntek délben.

Az előző esztendőben egy 2-2-es és egy 0-0-ás döntetlen mellett a katalánok egy 3-2-es és egy 3-1-es győzelmet arattak, ezzel előbb megszerezve a csoportelsőséget, majd bejutva a legjobb nyolc közé. A Milan számára februárban itt a visszavágás ideje - ám ennek, a jelenlegi formák alapján, vajmi kevés esélye van.

A nyolcaddöntők másik slágermeccse a kilenc elsőségével rekorder Real Madrid az angol rekorder Manchester Uniteddel összecsapása lesz. A két gigász legutóbb egy évtizede, 2003-ban találkozott egymással - akkor a spanyolok két emlékezetes meccsen 3-1 és 3-4 után jutottak tovább.

A harmadik slágermeccset az Arsenal és a Bayern München vívja majd. Az eddigi két párharcból egyaránt a tavaly döntőt játszó bajorok jöttek ki jobban.


A nyolcaddöntő párosítása: febr. 12-13., 19-20., ill. márc. 5-6., 12-13.

Real Madrid (spanyol)-Manchester United (angol)
AC Milan (olasz)-FC Barcelona (spanyol)
Galatasaray (török)-Schalke 04 (német)
Celtic Glasgow (skót)-Juventus (olasz)
Arsenal (angol)-Bayern München (német)
Sahtar Donyeck (ukrán)-Borussia Dortmund (német)
Valencia (spanyol)-Paris Saint-Germain (francia)
FC Porto (portugál)-Málaga (spanyol)
Az első mérkőzéseket február 12-én és 13-án, valamint február 19-én és 20-án játsszák, a visszavágók dátuma pedig március 5-6., illetve 12-13.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: