2011-12-16 13:24:47• hírek • Kocsis Zoltán

Milan – Arsenal, Napoli – Chelsea a nyolcaddöntőkben

Közép-európai idő szerint péntek délben, az Európai Labdarúgó Szövetség Nyonban található székhelyén tartották meg a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőinek sorsolását. Amint az lenni szokott, több komoly rangadó is kialakult, ezek közül a Napoli - Chelsea és a Milan - Arsenal párharcot érdemes leginkább kiemelni.

Már csak azért is, mert az elmúlt négy évben mindig volt olasz-angol párharc ebben a fázisban: tavaly a Milan a Tottenhammel, tavalyelőtt szintén a Milan a Manchester Uniteddel, az Inter pedig a Chelsea-vel csapott össze. Három évvel ezelőtt volt a csúcs, amikor Arsenal - Roma, Inter - ManU és Juventus - Cheslea párharcokat rendeztek, míg 2008 tavaszán az Inter a Liverpollal, a Milan pedig éppen az Arsenallal csapott össze. Akkor a londoniak egy hazai 0-0 után Milánóban 2-0-ra nyertek és kiejtették az akkori címvédőt. De van angol tapasztalata a Napolinak is, hisz a csoportban a Manchester Cityt megelőzve jutott tovább.

Kiélezett presztízscsatát ígér az Inter és az Olympique Marseille párharca, valamint a Zenit Szentpétervár és a Benfica csatája. Az oroszok a csoportban a Portót ejtették ki.

Látványos, nyílt sisakos összecsapásokat ígér a címvédő Barcelona és a Leverkusen párharca, a másik germán gárda, a Bayern München viszont szerencsésnek mondhatja magát: egy „másik német" csapattal, a Basellel csaphat össze. A Real Madridra a CSZKA Moszkva és az orosz tél vár, a „csodával" továbbjutott Lyon pedig megkapta méltó jutalmát: a ciprusi APOEL Nikosiával csaphat össze.

Az első mérkőzéseket február 14-15-én és 21-22-én, míg a visszavágókat március 6-7-én és 13-14-én rendezik.

A BL-nyolcaddöntő párosítása:
Olympique Lyon (francia)-APOEL Nicosia (ciprusi)
Napoli (olasz)-Chelsea (angol)
AC Milan (olasz)-Arsenal (angol)
FC Basel (svájci)-Bayern München (német)
Bayer Leverkusen (német)-FC Barcelona (spanyol)
CSZKA Moszkva (orosz)-Real Madrid (spanyol)
Zenit (orosz)-Benfica (portugál)
Olympique Marseille (francia)-Internazionale (olasz)

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: