2013-12-18 00:00:51• hírek • Kocsis Zoltán

Milan-Ajax BL-meccsen a Sentierri tornagyőztesei

Petyke Edgár
Petyke Edgár

Hetven percet emberhátrányba játszva, drámai körülmények közepette harcolta ki szerda este a továbbjutást a Milan csapata a Bajnokok Ligája csoportkörének utolsó mérkőzésén az Ajax ellen. A mérkőzést a helyszínen szurkolta végig (legkevesebb) hat szatmári fiatalember is. A San Siro 62.000 nézője között talán megyénk több fia is ott volt, a Voyage-kupa tavaszi győztesei közül azonban csak hatan lehettek ott.

„Egyikünk sem volt kimondottan Milan-szurkoló, ám a két csapat közül valamiért inkább az olaszoknak szurkoltunk", fogalmazott Petyke Edgár, aki Farcau Adriannal, Tasi Tamással, Ban Daniellel, Jakkel Dániellel és Stef Adriannal tagja volt annak a Sentierri csapatnak, amely az idei év tavaszán további nyolc társukkal együtt Budapesten megnyerték a Voyage-kupa elnevezésű, amatőr nemzetközi teremfoci-bajnokságot. A tornagyőzelem egyik jutalma volt a Milan-Ajax BL-meccs, ám sajnálatos módon a 14 fős keretből csak hatan tudtak elutazni Lombardia fővárosába. Szatmárról ugyan heten indultak el, ám a határnál kiderült, egyikőjük személyigazolványa lejárt, így neki vissza kellett fordulnia...

A szervezők fizették az utat Budapesttől Milánóig és vissza, valamint ők állták a jegyeket is. A magyar fővárosból két busz indult útnak, a szatmáriak útitársai a Voyage-kupa ifi korosztályának győztesei voltak, akik Székelyudvarhelyről érkeztek.

A Milánóban a busz egyenesen a San Siro stadionhoz vitte a focistákat, akik a Milan és az Inter közös múzeumának megtekintésével kezdték a napot. Ezt követően megnézték a legendás stadion „kulisszáit": az öltözőket, az interjútermeket...Megtudhatták, hogy a hétszeres BEK/BL-győztes „milánói ördögök" meccseire átlagosan 50 és 350 euró közötti összegbe kerül a belépő. Egy meccssálat pedig már 3-4 euróért meg lehetett vásárolni.

A stadion után a világhírű dóm volt a következő célpont, ahol Ajax-szurkolók egy csoportjával találkoztak. A hollandok háborítatlan készültek a meccsre, néha pokoli hangzavart keltve a dómtéren.

„A meccsen az Ajax tábor alatt ültünk. Kaptam is egy fél pohár kólát a nyakamba", meséli vidáman Petyke Edgár. „Fantasztikus volt a hangulat és mindenki arra várt, mikor lő gólt a Milan. Szerettük volna átélni, milyen érzés, amikor „felrobban a stadion". Ám amikor a 20. percben Montolivo pirosat kapott, sejtettük, hogy ezen a meccsen nem lesz gól. Legalábbis hazai nem", folytatta a történetet.

„Még ha a kupa során nem mindig volt kifogástalan a szervezés, a szervezők pedig nem tartották be minden ígéretüket, mégis, hatunk számára fantasztikus élmény volt a milánói kiruccanás. Még ha alig egy napot tartott is", összegzett a csapat kapusa, egyben „menedzsere".

A Voyage-kupán amúgy anyaországi és erdélyi csapatok vettek részt. Selejtezőket rendeztek Székelyudvarhelyen, Kolozsváron, Nagyváradon, Nagykárolyban és Szatmárnémetiben. A Sentierri csapata utóbbit megnyerve kvalifikálta magát a budapesti döntőbe. Ott öt erdélyi és három magyarországi csapat állt rajthoz. Őket két csoportba osztották.

A B csoportba besorolt Sentierri előbb 3-3-as döntetlent játszott a Dunabogdánnyal, majd 2-0-ra verte a Wella Professionals együttesét, végül pedig 4-4-es döntetlent ért el az ACS Allianz ellen. A csoportból másodikként továbbjutva az elődöntőben a Bullmacik ellen 3-3 után büntetőkkel jutott a fináléba.

Ott aztán kiderült, hogy az igazi döntő az elődöntő volt számukra. A végjátékban ugyanis a többségében szatmáriak alkotta, de a kolozsvári selejtezőből kijutott Studentii csapatát sima 11-3-mal intézte el a Sentierri. A bajnoki cím mellett egy egyéni díj is a Sentierrié lett, mivel Negru Sergiu lett a torna gólkirálya.

A történelmi hűség kedvéért álljon itt a III. Voyage-kupát megnyerő Sentierri csapat teljes kerete:
Petyke Edgár kapus, Ban Daniel, Iuhas Raul, Makszim Andrei hátvédek, Jakkel Dániel, Ciutan Bogdan, Valdraf Cristian, Német Cristian középpályások, Farcau Adrian, Tasi Tamás, Negru Sergiu és Bogdan George csatárok. A csapatot Béres Csaba alapította, a főszponzora pedig Kovács Emil, a Sentierri cég tulajdonosa.
Edző: Iuhas Cosmin

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: