2018-12-06 14:26:16• hírek • Nagy Tímea

Mikulásnap és Gyermekek a gyermekekért decemberben a Hám János Óvodában

A hagyományosnak számító Mikulás napot a Hám János ovi imáron 12. éve ünnepli. Ezen a reggelen az intézmény 183 óvodásának és 25 előkészítősének napját aranyozták be az ünnepi meglepetéssel.

A jeles napot szorgalmas készülődéssel teljes várakozás előzi meg minden évben. A gyermekek Szent Miklós püspök történetén keresztül ismerkednek meg a hagyománnyal és az „adni jó” gondolatával – mesélte szerkesztőségünknek Lieb Andrea, az óvoda igazgatónője. Hozzátette, hogy nem csak a kicsiket, hanem a szüleiket is be szerették volna vonni az ünnepi hangulatba, ezért a kezdetektől fogva a közös részvételre buzdították a felnőtteket is. Milyen csodás érzés a várakozás izgalmait közösen megélni! Mennyire nagy öröm a gyermek arcán tükröződő vidámság, mikor végre megpillantja a Mikulást!

 

A szülők és a gyermekek közös reggeli programja évről évre egyre népszerűbb lett. Sok esetben az egész család ellátogat az oviba. Anya, apa és a tesók kézenfogva találkoznak a jóságos Fehérszakállúval.

 

Lieb Andrea azt is elmesélte, mire készülnek még intézményi szinten a legszentebb ünnep előtt.

 

A Hám János Óvodában december 7-én kezdődik a „Gyermekek a gyermekekért” jótékonysági gyűjtőakció. A cipősdoboz akcióból valami sokkal többé fejlődött a megmozdulás az elmúlt 10 év alatt. A tradíciót az óvónénik, a gyermekek és a szülők közös részvállalása teszi különlegessé. A karitatív törekvés alkalmával is az „adni jó” érzést erősítik a kicsikben, hiszen az apródok aktív részvételével történik minden mozzanat a gyűjtéstől az átadásig. A Hám Jánosos gyerkőcök feladata a rászoruló társaik számára az ajándékok átnyújtása, szó szerint vett értelemben:

 

A következő 10 napban az intézménybe járó csöppségek családjai behozzák a rászorulók számára felajánlani kívánt karácsonyi ajándékokat, valamint ruhaneműt és lábbeliket. Tavaly több mint 250 csomag gyűlt össze. A meglepetéseket pedig kis küldöttségek szállítják ki december 17-én a nehéz sorsú családok számára. A fuvarra vállalkozó csapatokat óvónénik, a gyermekek és a szüleik alkotják. Több csoport indul útnak egyszerre. Mindenki megkapja a kis rajzolt térképét, melynek szívében a Hám János intézménye áll. A helyszínen a Hám Jánosos gyermekek a felnőttek kíséretében, de saját kezűleg ajándékozzák meg társaikat.

 

Eképp ünnepli a Hám János Óvoda a decemberi ünnepkört, és erősíti meg minden évben az apróságokat abban, hogy nem csak kapni jó, hanem adni is érdemes.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: