2010-09-24 14:36:39• hírek • Póti Orsolya

Húsz éves fennállását ünnepelte a Caritas

Húsz éves fennállását ünnepelte a Szatmárnémeti Caritas Szervezet. Az ünnepség misével és köszöntőbeszédek sorozatával kezdődött, és közös ünnepléssel zárult.

A szervezet húsz éves fennállása alkalmából szervezett rendezvényt Löchli Tünde, a Szatmárnémeti Caritas Szervezet igazgatónője nyitotta meg, majd misével és köszöntőbeszédek sorozatával folytatódott az ünnepség. A szentmisét követően Schönberger Jenő, megyés püspök áldását adta a szervezet munkatársaira.

„ XVI. Benedek pápa „Deus Caritas est" kezdetű első körlevele kötelező olvasmány kellene legyen mindazoknak, akik a szervezetnél dolgoznak. A körlevél egyfelől a szeretet keresztény fogalmáról, másrészt az egyházi szeretetszolgálat szerepéről elmélkedik. A munkatársaknak a szeretet kell követniük, és ezek olyan emberek kell legyenek, akiket megérintett Krisztus szeretete." - mondta el Schönberger.


Löchli Tünde köszöntötte az egybegyűlteket
Löchli Tünde köszöntötte az egybegyűlteket


A püspöki áldást Schupler Tibor, a Caritas egykori igazgatójának beszéde követte: „Húsz évvel ezelőtt csak néhány emberből állt a csapat, és az irodánk az aktatáskánk volt. A kitartásnak, a hitnek és reménységnek köszönhetően mára már kinőtte magát a szervezet. Kívánom, hogy az egykori idealizmus, a hit és a reménység kísérje végig a munkatársakat."

Az ünnepségen részt vettek a németországi Renovabis Segélyszervezet képviselői is, akiknek megköszönték az eddigi segítséget. A Renovabis szervezet célja a közép- és kelet-európai egyházközségek, közösségek megsegítése, és több alkalommal is segítették a Szatmárnémeti Caritas Szervezetet. A rendezvény Burghard Heineke és Monika Kleck, a Renovabis Segélyszervezet képviselőjének beszédével, illetve az Ortodox Egyház kórusának előadásával zárult.


Schuplet Tibor, a Caritas egykori igazgatója
Schuplet Tibor, a Caritas egykori igazgatója




Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: