2009-11-26 12:00:01• hírek • Ferenczi Noémi

Rendhagyó irodalomóra

A Magyar Nyelv Évének alkalmából rendhagyó irodalom órát tartottak csütörtökön a Kölcsey Ferenc Főgimnáziumban.

Kazinczy Ferenc születésének negyedévezredes évfordulója tiszteletére 2009-et a Magyar Nyelv Évének nyilvánították. Ebből az alkalomból csütörtökön rendhagyó irodalomórát tartottak a Kölcsey Ferenc Főgimnáziumban.

A rendhagyó irodalomóra az iskola dísztermében zajlott, mely zsúfolásig megtelt diákokkal és tanárokkal. Magát az órát a főgimnázium kilencedik A. és B. osztályának diákjai tartották, név szerint: Bakó Eszter, György Stefánia, Hart Edina, Huszti Brigitta, Krakkó Imola, Szabó Csilla, Kádár Petra, Marián Ágnes, Balog Tamás és Krisztián Mártin. A magyar nyelvről elhangzott összeállítást Bagosi Ilona magyar szakos tanárnő tanította be a diákoknak.

A felolvasott idézetek Kazinczy Ferenc és a nyelvújítás korát elevenítették fel, majd pedig anyanyelvünk játékosságát, változatosságát, szépségeit mutatták be a felolvasott párbeszédek és szójátékok által a diákok. Szó esett arról, hogy a magyar nyelv mennyivel gazdagabb szókinccsel rendelkezik a többi nyelvhez képest, viszont sokkal nehezebb is elsajátítani mint bármelyik más nyelvet. Sok magyar és nem egy külföldi szerző szerint, a magyar nyelv a legalkalmasabb gondolataink, érzelmeink kifejezésére, dallamossága, variálhatósága pedig egyik nyelvhez sem hasonlítható.

A rendhagyó irodalom óra résztvevői az anyanyelvnek, mint az ember vérében ivódott legfontosabb elemnek a természetével, értékével találkozhattak.


Több száz diák volt jelen a rendhagyó irodalom órán
Több száz diák volt jelen a rendhagyó irodalom órán


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: